Som Capaços celebra el 1r Mercat solidari de roba i joguines de segona mà

1405
Mercat Solidari Som Capaços

La Fundació Tutelar Som Capaços ha posat en marxa aquest cap de setmana el 1r Mercat solidari de segona mà a benefici dels projectes de l’entitat. L’esdeveniment ha tingut lloc aquest dissabte i diumenge al Centre d’Atenció Diürna Arc de Sant Martí i hi han participat tots els seus usuaris. També hi ha estat present l’alcalde Xavier Fonollosa i alguns regidors de l’equip de govern.

Una de les membres de la junta de Som Capaços, Silvia Capuz, explica que l’objectiu del mercat ha estat “poder recaptar els màxims diners per poder dur a terme totes aquelles activitats que els joves tutelats no poden arribar a fer per si mateixos”. D’aquesta manera, s’hi han pogut trobar des de joguines a objectes de decoració, complements, roba i altres objectes de segona mà”.

Sílvia Capuz, membre Som Capaços

Som Capaços va néixer ara fa casi quatre anys, sota el pretext i l’idea d’un grup de voluntaris que havien treballat sempre amb els usuaris de l’Arc de Sant Martí. “Hi havia necessitat que al nostre municipi i als pobles del voltant hi hagués una fundació tutelar, ja que molts nois i noies que nosaltres coneixíem del voluntariat estaven tutelats per entitats externes a Martorell”, detalla Capuz.

En tots aquests anys, Som Capaços ha pretès sempre mantenir-se com a fundació tutelar petita, a l’abast de tots els nois i noies que visquin al poble o als municipis del voltant.

Sílvia Capuz, membre Som Capaços

A banda d’aquest projecte, Som Capaços continua comptant amb el seu grup de voluntaris, que segueixen treballant amb els diferents joves tutelats o que estan en procés de pretutela. Basada en les sessions de parella lingüística – llençada per moltes universitats –, la idea es presentar els voluntaris amb els nois i noies tutelats i que puguin compartir una estona de lleure, ja sigui a través de fer un cafè, veure un partit o passejar pel municipi.