Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha provat aquest dijous les quatre sirenes ubicades a Martorell de la xarxa del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya (PLASEQCAT). La prova, que ha estat superada amb una bona percepció sonora, s’ha iniciat a les 10.20h del matí i ha finalitzat a les 10.30h.
Durant l’exercici, també s’ha comprovat el funcionament de les sirenes ubicades en 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2.
A Martorell, segons ha afirmat el regidor de Seguretat Ciutadana, Josep Casasayas, “les sirenes situades al Club Natació Martorell, a les Pistes d’Atletisme de Torrent de Llops, al Centre Cultural Martorell i al recinte de Ca n’Oliveras han superat satisfactòriament la prova”.
El regidor ha remarcat que “aquest tipus d’exercici, que es realitza dos cops l’any, serveix per familiaritzar a la ciutadania amb el so d’avís de risc químic, minimitzar el temps de resposta i comprovar el seu funcionament”.
Enviament massiu de missatges
En el marc de la prova, també s’ha fet un enviament de missatges massius a través del canal de Protecció Civil de l’aplicació per a mòbil gencat.mobi/pcivil per avisar a la ciutadania subscrita a aquest canal de l’activació de la sirena de cada zona, tal com es faria en un cas d’accident químic real.
Estacions metereològiques
Com a novetat en aquest exercici de novembre s’han instal·lat 20 noves estacions meteorològiques a les sirenes distribuïdes pel territori amb l’objectiu d’obtenir dades en temps real de la direcció i força del vent, pressió atmosfèrica i altres paràmetres, que puguin ajudar en la presa de decisions en cas d’accident químic real en aquesta zona. En total hi ha 40 estacions meteorològiques repartides a tot el territori, dues d’elles a Martorell.