Torna la campanya de revisions gratuïtes per detectar el glaucoma i la degeneració macular

1065
Unitat mòbil Institut Oftalmològic Tres Torres
Unitat mòbil Institut Oftalmològic Tres Torres

Des d’avui i fins al 4 d’octubre, diferents centres oftalmològics de Martorell participen d’una nova campanya de prevenció del glaucoma i la degeneració macular associada a l’edat. Coincidint amb la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, aquests establiments oferiran revisions gratuïtes i descomptes especials. L’Institut Oftalmològic Tres Torres ha instal·lat la seva unitat mòbil a la plaça de les Cultures.

GM Òptics (carrer de Joan Maragall, 3), BCN Òptics Martorell (avinguda de Francesc Riera, 10), Òptica 2000 (rambla de Les Bòbiles, 7), Josa Òptics (carrer de Lluís Gaya, 2B), Òptica i Ortopèdia Sant Jordi (passeig Catalunya, bloc 3) i Òptica Plans (Francesc Santacana, 22) faran aquests dies revisions gratuïtes per controlar la salut visual de la gent gran i oferiran, en alguns casos, promocions especials i descomptes.

L’Institut Oftalmològic Tres Torres, amb el suport de l’Ajuntament de Martorell, ha instal·lat la seva unitat mòbil a la plaça de les Cultures per tal de fer visites gratuïtes, de 10.00 a 14.00h i de 15.00 a 18.00h.

El glaucoma és una malaltia de l’ull que es defineix com una neuropatia òptica o una malaltia del nervi òptic. Una pressió intraocular alta és un important factor de risc per a desenvolupar glaucoma que, si no es tracta, pot desenvolupar un dany irreversible del disc òptic de la retina, amb la seva conseqüent pèrdua del camp de visió.

La degeneració macular associada a l’edat (DMAE) és una malaltia degenerativa de la zona central de la retina. Està present en un percentatge molt elevat de població major de 65 anys i representa la primera causa de ceguesa a partir dels 50 anys.

Cristina Payá, òptica optometrista de l’Institut Oftalmològic Tres Torres, ha explicat que “el glaucoma i la degeneració macular són dues malalties que no donen cap símptoma alarmant, però que poden fer que la qualitat de visió disminueixi fins al punt d’arribar a la ceguesa. A partir dels 40 anys comença a haver-hi indicatius d’aquestes patologies”.

Cristina Payá, òptic optometrista Institut Tres Torres

“Mesurem la pressió, l’agudesa visual, li diem al pacient si necessita canviar la graduació de les ulleres, revisem la part exterior de l’ull, que no hi hagi sequedat o inici de cataractes. La darrera prova és passar una quadrícula per veure si el pacient veu les línies rectes o no, i detectar si hi ha alguna degeneració a la màcula”, ha detallat.

Cristina Payá, òptic optometrista Institut Tres Torres

Fa nou anys que l’Institut Oftalmològic Tres Torres desenvolupa aquesta campanya a Martorell. L’objectiu és detectar a temps aquestes malalties asimptomàtiques i conscienciar la població de la importància de fer-se una revisió de la pressió de l’ull un cop l’any. La prova és de durada curta, senzilla i no provoca dolor. Es fa un diagnòstic curt, breu i acurat de la situació.