L’Ajuntament i Inovyn renoven el compromís amb la temporada teatral d’El Foment

990
Signatura conveni amb El Foment
Signatura conveni amb El Foment

L’Ajuntament de Martorell i l’empresa Inovyn van renovar divendres el seu compromís amb El Foment per assegurar la continuïtat de la temporada professional d’arts escèniques al municipi. El conveni el van signar l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa; Basilio García-Peñuela, director d’Inovyn i la presidenta de l’Associació Foment Viu de Martorell, Purificación Massa.

Per tal que el teatre pugui mantenir una oferta estable i variada d’espectacles de teatre, música i dansa, l’Ajuntament de Martorell ajudarà amb 10.000 euros a l’Associació Foment Viu Martorell i l’empresa Inovyn n’aportarà 3.825 euros.

Purificación Massa, presidenta de l’Associació Foment Viu de Martorell, afirma que “el conveni suposa poder fer front al pagament de les companyies que passen pel Foment durant l’any”. La temporada 2019 “incorpora set espectacles de teatre professional, dos d’ells reprogramats de l’any passat”.

Purificación Massa, presidenta de l’Associació Foment Viu de Martorell

El 23 febrer es va poder gaudir de There was a fiesta, un espectacle híbrid, una comèdia-concert de Salvador S. Sánchez i Cinta Moreno que explicava la història de Patty Lemon i Martin Bennet: dos cantants de jazz que van estar a punt de triomfar a la indústria discogràfica nord-americana. Fermí Fernández va presentar, el 23 de març, el monòleg El sommelier, un maridatge entre vins i experiències de vida.

El 26 d’abril es va representar Apocalypse uploaded: La transhumanització de les abelles de la companyia LAminimAL Teatre, una de les obres finalistes de la 19a edició de Premi BBVA de Teatre. Los bancos regalan sandwicheras y chorizos va arribar el 25 de maig per explicar quina es la percepció que te la joventut de la figura de Franco i quin rastre ha deixat en la societat, 40 anys després.

Aquest diumenge, 29 de setembre, la companyia Solfasirc va oferir Dékoncert. L’espectacle va guanyar el Gran Premi BBVA Zirkòlika de Circ 2017, atorgat per la Fundació Antigues Caixes Catalanes i BBVA. El 26 d’octubre, a les 21.30h, es podrà veure l’espectacle de màgia Abracadabra Volúmen 3 amb el mag Pere Rafal. L’últim cap de setmana de novembre es programarà un nou Improshow de la companyia Planeta Impro, on es jugarà amb la interacció amb el públic. El 29 de desembre i l’1 de gener es representaran, com cada any, Els Pastorets.

Purificación Massa, presidenta de l’Associació Foment Viu de Martorell

Per a la programació dels espectacles, es té en compte l’oferta dels circuits de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona i l’Oficina de difusió d’espectacles de la Generalitat de Catalunya. L’Associació Foment Viu de Martorell es fa càrrec de tota la despesa generada (contractació, cobrament d’entrades, drets d’autor, programa de mà de cada espectacle, edició de cartells…).