La Caserna torna a obrir al públic l’exposició del Centre d’Estudis Martorellencs

1834
Exposició CEM 50/40 arqueologia

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) està celebrant el cinquantè aniversari de la creació de l’entitat i els quaranta anys d’excavacions programades als jaciments arqueològics de Santa Margarida i Sant Genís de Rocafort. Aquest dilluns ha tornat a obrir portes l’exposició commemorativa CEM 50/40 arqueologia, instal·lada a la primera planta del Centre d’Interpretació del Patrimoni Històric La Caserna, després de romandre tancada entre el 20 i el 28 d’agost.

La mostra, inaugurada el passat 3 de juliol, vol contribuir a descobrir la tasca que han dut a terme un seguit de persones per preservar i revalorar el patrimoni local. El regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus, Andreu González, remarca que el CEM “fa una feina excel·lent a través de la recerca als jaciments” i afegeix que “per part de l’Ajuntament hem incrementat el suport econòmic perquè l’entitat pugui continuar aportant noves descobertes a través del seu treball d’estudi”.

Andreu González, regidor de Cultura, Patrimoni Històric i Museus

El CEM s’ha dedicat, al llarg dels darrers cinquanta anys, a fer aportacions notòries en els àmbits de la recerca, la comunicació i la innovació. La presidenta Rosario Navarro parla de l’entusiasme que va portar a diverses persones fins a Santa Margarida, en un moment en què la casa estava en molt males condicions de conservació. “Persones amb una trajectòria professional pròpia que han contribuït de forma altruista i voluntària al creixement i a la diversitat d’activitats que han fet al llarg de la seva pròpia història”.

Rosario Navarro, presidenta del CEM

L’espai expositiu combina els plafons amb vídeos per resseguir la història. Incorpora una petita escenografia del muntatge d’una excavació al camp mentre s’està fent, per aproximar el treball arqueològic al públic i, fins i tot, un petit apartat a l’entrada dedicat als infants.

L’exposició CEM 50/40 arqueologia es podrà visitar fins al 18 de desembre. L’horari d’estiu per veure-la serà els dissabtes, diumenges i festius de 12.00 a 14.00h. L’horari de tardor -octubre, novembre i desembre- serà els divendres de 18.00 a 20.00h, dissabtes, diumenges i festius de 12.00 a 14.00h. El CEM organitza visites comentades un diumenge de cada mes.