Tres farmàcies martorellenques gestionaran els casos positius de coronavirus

1651

El Departament de Salut i el Col·legi de Farmacèutics han pactat que els ciutadans que tinguin resultat positiu en coronavirus en tests ràpids fets a casa podran comunicar-ho a les farmàcies i que siguin elles qui introdueixin les dades al sistema de Salut. D’aquesta manera, el Servei de Vigilància Epidemiològica contactarà amb els afectats i dibuixaran la xarxa de contactes estrets, una mesura per alleugerir les visites als Centres d’Atenció Primària (CAP). D’entre les 1.300 farmàcies d’arreu de Catalunya, n’hi ha tres martorellenques on es podrà comunicar els nous casos: la Farmàcia Miralles Via, la Farmàcia Domingo i la Farmàcia de Dios.

Les persones que tinguin tests amb resultats positius hauran de trucar a les farmàcies per donar les seves dades (DNI o número CIP, telèfon de contacte i la marca de test d’antígens), sense necessitat d’enviar cap fotografia, i seran les farmàcies qui bolquin les dades al sistema electrònic del Departament de Salut.

La coordinadora de farmàcies de l’Àrea Bàsica de Salut Martorell-Rural, Pilar de Dios, recorda que els diagnosticats com a positius han de respectar l’aïllament, “automàticament han de quedar-se a casa, confinats, en cap cas s’ha de sortir al carrer per a res” i que han de trucar per telèfon, escriure un correu electrònic o enviar un missatge de Whatsapp per traslladar el resultats del test a la farmàcia.

Pilar de Dios, coordinadora farmàcies ABS Martorell-Rural

Aquesta mesura s’aplicarà de manera temporal davant la pujada de casos i la pressió a la qual pot estar sotmès el servei d’atenció primària. De Dios destaca que es tracta d’un dels canals habilitats per detectar els casos positius i controlar la pandèmia, s’ha implantat “de manera urgent i durarà només un temps”.

Pilar de Dios, coordinadora farmàcies ABS Martorell-Rural

Amb aquesta mesura, 1.300 farmàcies catalanes s’han unit al circuit per a controlar la sisena onada, que ara situa Catalunya en un risc molt alt de contagi de coronavirus.