Tres grups escolars del CUEME visiten la cooperativa La Fageda

287
Visita de les cooperatives CUEME a La Fageda

Tres grups cooperatius de l’Escola José Echegaray participants al projecte Cultura Emprenedora a l’Escola (CUEME) van visitar, aquest dijous, la cooperativa La Fageda, situada al poble de Santa Pau (la Garrotxa). Es tracta d’alumnes de sisè de Primària que, a causa de la pandèmia, no van poder fer la visita l’any passat, quan els pertocava.

Els 48 alumnes assistents van passar tot un dia coneixent les instal·lacions de la cooperativa, la filosofia de treball, el model de negoci i el procés d’elaboració dels seus productes làctics. Des de la part inicial -les granges on es crien més de dues-centes vaques productores de llet- i fins el producte final que es comercialitza: iogurts, postres làctics i gelats, a més de les melmelades.

La visita, promoguda per l’Ajuntament de Martorell, pretén fer interactuar els participants entre ells i que coneguin les instal·lacions i el funcionament d’una empresa cooperativa social. Un any més, la sortida -que clou el curs- es va fer a La Fageda, exemple d’emprenedoria social sense ànim de lucre, i que persegueix la integració social de col·lectius vulnerables.

Comença un nou curs amb 185 cooperativistes

El CUEME a Martorell comptarà aquest curs amb 183 cooperativistes i quatre centres participants. S’estrena el Col·legi La Mercè -amb dos grups i un total de 50 alumnes-, retorna l’Escola Mercè Rodoreda -amb tres grups i 75 alumnes-, i continuen dues cooperatives de l’Escola José Echegaray -50 alumnes- i un grup de vuit alumnes del Centre d’Educació Especial El Pontarró que formaran una cooperativa.

Des de l’organització s’espera assolir en aquest nou curs la plena normalitat i poder desplegar les activitats previstes dins del programa CUEME.