Trobades ràpides entre voluntaris i aprenents per dinamitzar la 19a edició del Voluntariat per la llengua

400
Voluntariat per la llengua. Foto: SLC Martorell

L’alumnat dels grup de nivell bàsic 3 de català va rebre el passat 27 de febrer la visita de participants d’edicions anteriors del Voluntariat per la llengua (VxL) per fer trobades ràpides. Aquesta acció s’emmarca en la 19 edició del VxL promoguda pel Servei Local de Català (SLC) de Martorell, del Consorci per a la Normalització Lingüística. El lloc de trobada va ser l’aula de català del SLC.

Després d’una breu explicació, es van fer parelles lingüístiques de catalanoparlants habituals amb aprenents de català del bàsic 3. Cada cinc minuts es tocava un xiulet i es feia canvi de parella.

La dinamitzadora del Voluntariat per la llengua del Centre de Normalització Lingüística Ca n’Ametller, Meritxell Castellví, va organitzar una sessió participativa amb una trentena de persones, una desena de voluntaris i una vintena d’aprenents.

Al final de l’activitat, set persones es van inscriure com a aprenents del VxL i fins i tot es va constituir una parella lingüística durant l’activitat. Els alumnes van rebre nombroses felicitacions pel que fa al seu progrés acadèmic per part dels voluntaris.

Per participar-hi com a voluntari o aprenent, independentment de si s’és o no alumne, cal contactar amb el Servei Local de Català de Martorell a través dels canals habituals: martorell@cpnl.cat, WhatsApp 634 757 315 o telèfon.

El programa VxL ofereix una oportunitat per practicar el català fora de l’aula, durant 1 hora setmanal al llarg de 10 setmanes. En els dos primers mesos de l’any ja s’han format a Martorell 17 parelles lingüístiques, que es troben de forma presencial o en línia.