Resta una desena d’entrades disponibles per assistir dijous, 27 de febrer, a la representació de l’obra d’Àngel Guimerà L’Aranya al Teatre Nacional de Catalunya (TNC). La Biblioteca Francesc Pujols organitza una sortida en autocar a Barcelona per assistir a veure aquesta adaptació feta pel dramaturg Jordi Prat i Coll. És una activitat inclosa en la campanya ‘Llegir el teatre’, que promou sortides col·lectives per veure obres clàssiques, de qualitat i de temàtiques molt actuals.
El punt de sortida de l’autocar serà la plaça de les Cultures -davant de l’estació d’autobús- a les 17.00h, per desplaçar-se directament al TNC i assistir a la representació, que comença dues hores més tard. Un cop acabada, l’autocar retornarà cap a Martorell fins al punt d’origen.
El preu és de 43 euros per persona i inclou l’entrada i el desplaçament. Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca, explica que “anar en autocar és molt pràctic, ens permet retornar a Martorell a una hora prudencial”. Els tiquets s’aconsegueixen a entrades.martorell.cat o bé, per a qui ho prefereixi, “es pot pagar en metàl·lic a les oficines del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones (PMSAPM), a la plaça de la Vila 27”.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca
L’Aranya és una obra escrita pel dramaturg Àngel Guimerà (1845-1924) l’any 1906. És un drama costumista que planteja, en el sí d’una família menestral barcelonina, l’angoixa davant la impossibilitat de tenir fills, alimentada per una forta pressió social i una tendència obsessiva a nivell personal envers aquesta situació.
Ara, L’Aranya arriba al TNC en una adaptació feta pel dramaturg Jordi Prat i Coll, una peça que retrata les il·lusions i els desenganys, amors i desamors, fidelitats i traïcions d’una parella amb la incapacitat d’engendrar un fill en la Girona de 1968 en el sí d’una botiga de queviures i en un temps de forta pressió social en ple franquisme. Canals afegeix que “és una obra destacada que aborda un tema universal i que continua sent molt actual la infertilitat i les pressions que continuem patint les dones”.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca
‘Llegir el Teatre’ és una iniciativa que es duu a terme dos cops l’any, “aprofitant obres clàssiques, interessants i que ens arribin, i que tinguin una connexió directa amb la realitat. I això és el que fa precisament Àngel Guimerà”. La tècnica de la Biblioteca afegeix que “oferim servei de préstec del llibre per qui vulgui llegir-lo abans d’anar al teatre”, i que fins i tot hi ha hagut Clubs de Lectura que l’han proposat.
Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca
El ‘Llegir el teatre’ és una activitat que es proposa als usuaris de la Biblioteca i resta de la ciutadania un parell de cops al llarg de l’any, i que permet veure obres clàssiques de molta qualitat que, alhora, esdevenen molt actuals per les temàtiques que plantegen.
