Un miler de visitants a les portes obertes del Patronat de la Cavalcada

2269

La jornada de portes obertes organitzada pel Patronat de la Cavalcada de Reis de Martorell va aplegar dissabte un miler de persones al voltant de la Nau 3 de Ca n’Oliveres. Gent de totes les edats va conèixer el món creatiu dels voluntaris del Patronat per donar forma a la Cavalcada del proper 5 de gener.

Tant al matí com a la tarda, els visitants que es van atansar a l’antiga nau industrial van copsar tots i cadascun dels processos necessaris per fer una cavalcada de Reis de tanta anomenada i seguiment. Allà van seguir un circuit que s’iniciava amb un reportatge fotogràfic amb la història de la Cavalcada, i que continuava amb una maqueta en moviment, les carrosses, la nova maqueta que està en construcció, el taller i el cosidor”, segons explica el president del Patronat, Frederic Cardús.

Frederic Cardús, president del Patronat de la Cavalcada

A més, des del Patronat de la Cavalcada de Reis van preparar diversos jocs, com ara un ‘Memory’ i un Tres en ratlla ambientats en els Reis i colors per pintar. Tots els participants van rebre un tiquet per participar en una tómbola que albergava nombrosos premis. Un dels més destacats era les vuit visites a domicili de Ses Magestats Melcior, Gaspar i Baltasar un cop finalitzada la Cavalcada, amb la col·laboració de l’Ajuntament.

Frederic Cardús, president del Patronat de la Cavalcada

Per l’entitat, aquestes portes obertes han sigut una forma d’apropar-se més a la gent i d’obrir la porta a l’arribada de nous voluntaris. La pretensió és superar la seixantena de voluntaris i arribar, si és possible, al centenar. Des del Patronat es recorda que no cal ser un manetes per col·laborar, sinó tenir-ne ganes d’aportar el granet de sorra, sigui en la confecció de vestits, creació de maquetes de carrosses, construcció de les mateixes, pintat i decorat, venda de números de la panera, edició del llibret informatiu anual o col·laborar en la cavalcada o en l’activitat coneguda com ‘Els Reis a casa’, entre d’altres.

Frederic Cardús, president del Patronat de la Cavalcada

Cardús recorda que ja fa mesos que des del Patronat treballen en la propera Cavalcada i que les portes de la Nau 3 de Ca n’Oliveres son obertes a nous voluntaris durant moltes hores de dilluns a divendres.