Un nou IntARTvenció porta més color, creativitat i sentiment als carrers

446
4t IntARTvenció

Martorell ja disposa de nous espais urbans que s’han enriquit gràcies a les aportacions dels creadors participants a la 4a edició de l’IntARTvenció, organitzat per l’Ajuntament. En concret, de l’artista plàstica local Mho Dueñas i d’altres artistes d’àmbit estatal, com Toni Espinar o les components del col·lectiu Feministart. Respectivament, han dut a terme les seves intervencions a la plaça del 25 de setembre; a la Nau 1 de Ca n’Oliveres i a l’exterior del Pavelló Esportiu Municipal.

A la plaça del 25 de setembre s’està ultimant un mural on apareix una dona envoltada de personatges i simbologies vinculades al món de la natura i la feminitat. “És un homenatge a totes les dones que han estat protegint i cuidant la natura”, comenta Mho Dueñas. L’artista ho està plasmant a través d’una Jara, que és la seva forma d’expressar la figura de la dona. Aquesta “té el seu cor a la mà i l’està oferint a la natura”.

Mho Dueñas

És previst que l’obra estigui finalitzada a mitjans d’aquesta setmana. Inclou també una aclocada d’ulls “als ocells i al propietari que ha ofert la seva façana per a aquesta intervenció”, afegeix l’artista plàstica.

Mho Dueñas

L’artista valencià Toni Espinar ha intervingut a la Nau 1 de Ca n’Oliveres amb una obra que ell mateix defineix com “una invitació als joves per a que visquin la vida de manera desenfadada, conscient, divertida i amb respecte, i que no es deixin massacrar per les realitats que la gent més gran munta al voltant seu”. Al mural hi apareixen tres noies que treuen la llengua de manera desenfadada i altres elements simbòlics.

Toni Espinar

L’altra intervenció és a les escales laterals del Pavelló Esportiu Municipal. És un compendi de “les emocions que sentim les dones, a través de diferents visions que formen un conjunt. Abarquen temes com ara la violència de gènere, la independència de la dona o la dona i des de la perspectiva Covid-19”.

Així ho expressa Alba Awa Awa, una de les integrants de Feministart, un col·lectiu nascut l’any 2019 a Carcaixent (València) com a moviment artístic interdisciplinar que pretén visibilitzar la dona en el món de els arts, usant com a via d’expressió l’art urbà o street art.

Alba awa awa

Dissabte, una representació de l’equip de govern -encapçalada per l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni Històric Andreu González, va apropar-se a les escales del Pavelló per saludar la totalitat dels artistes que han participat en l’IntARTvenció.