Un total de 65 persones participen en l’acapte de la campanya d’estiu del Banc de sang

590
'Els Bombers les Bomberes t'acompanyen a donar sang'

Un total de 65 persones han participat en la campanya estival de donació de sang, sota el lema ‘toca donar sang, toca rebre vida. Somriu, el teu gest salva moltes vides aquest estiu’, duta a terme pel Banc de Sang i Teixits. Enguany, s’han obert dos dies de cites a Martorell, el 25 i 27 de juliol al Centre Cultural i a El Círcol, respectivament, durant el primer dia, van acudir a la cita un total de 50 persones, de les quals 43 van reunir les condicions per poder donar sang i 2 van col·laborar donant-hi moll d’os. Durant la segona jornada de donació a El Círcol, s’hi van sumar a l’acapte de sang 22 donants, tot i que hi van anar 23 persones.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits, mostra el seu agraïment cap al “gest altruista a les 73 persones que es van apropar a donar sang. D’aquestes, 65 van aconseguir donar-ne, és una xifra una mica més baixa de les que aconseguim durant la resta de l’any, però hem de tenir en compte que és estiu, que fa molta calor i que molts estan de vacances. Estem molt contents, perquè penseu que cada persona que dona sang salvarà tres vides, així, gairebé 200 pacients rebran ajuda per curar la seva malaltia, o almenys per passar un estiu una mica millor”.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits

L’organisme sanitari calcula que, a Catalunya, caldran prop de 40.000 donacions al llarg de l’estiu perquè els hospitals del país cobreixin les necessitats dels seus pacients. Així, Marta Hernández informa que “per aquelles persones que no han pogut venir a donar sang durant aquests dies, us emplacem al dia 31 d’agost que tornarem a estar al Centre Cultural al matí i a la tarda, de 09.30h a 13.00h i de 16.00h a 20.00h”.

Marta Hernández, responsable de comunicació del Banc de Sang i Teixits

El Banc de Sang i Teixits fa una crida per a la solidaritat quant a la donació de sang, per tot aquell qui hi pugui assistir a la cita del 31 d’agost a Martorell, o inclús altres llocs on hi hagi campanya de donació de sang.