Diada Nacional amb ofrena, motos, sardanes i havaneres

1408

Martorell ja té programació per commemorar la Diada Nacional de Catalunya els propers dies 10 i 11 de setembre. L’arrencada es farà divendres amb l’acte institucional de l’ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu. L’Associació de Motos Antigues i Clàssiques de Martorell  (AMCAM) i la Secció Sardanista seran, de nou, les entitats que portaran el pes en l’organització dels actes commemoratius.

L’assistència als actes programats de la Diada -ofrena floral, concert de sardanes i cantada d’havaneres- implica fer reserva prèvia de localitats al web entrades.martorell.cat o a les oficines del PMSAPM -de dilluns a dijous de 09.30 a 13.00h i de 16.30 a 19.15h, i divendres de 09.30 a 13.30h-. L’Ajuntament posa a disposició tota la programació a l’App Fes Martorell, i seguiment a les xarxes socials amb la identitat @fesmartorell, interactuant amb l’etiqueta #DiadaMartorell.

La primera de les activitats serà l’ofrena floral i salves d’honor, a càrrec de l’Ajuntament de Martorell i entitats, el divendres (21.00h), en què també es llegirà el manifest i s’escoltaran diverses peces musicals, interpretades per la Coral Ars Nova.

Dissabte es farà la 28a Sortida de Motos Clàssiques i Antigues, amb concentració a la plaça de l’Església (08.30h). Jordi Vives, president de l’AMCAM, explica que “seguint les mesures de seguretat, la inscripció només és oberta per als socis de l’entitat, que podran portar un acompanyant, fins arribar a un màxim de 60 places”.

Jordi Vives, president de l'AMCAM

Ara per ara, ja hi ha inscrites prop d’una quarantena de persones, i hi ha temps fins el dimecres 8 de setembre, prèvia inscripció al correu electrònic amcammartorell@gmail.com.
El recorregut dels motoristes serà el mateix d’anteriors edicions: “Sortirem de Martorell cap a les 09.00h per Les Bòbiles i ens dirigirem a Piera, Sant Llorenç d’Hortons, Gelida i la Creu de l’Aragall, on penjarem la senyera. Després baixarem a Martorell i cap a les 12.30h farem una petita volta que acabarà a la plaça de l’Església”, detalla Vives.

Jordi Vives, president de l'AMCAM

De la seva banda, la Secció Sardanista celebra a les 11.30h un concert de sardanes al teatre El Progrés, amb la Cobla Vila d’Olesa. Abans, organitza una versió reduïda de la pujada de la senyera a la muntanya de Les Torretes que no s’ha inclòs en la programació, ja que no serà una activitat oberta al públic: “Per seguir les normes de seguretat, aquest any pujarem la senyera una quinzena de persones, els mateixos que l’any passat, i tindrem la col·laboració dels Capgrossos i l’ADF Martorell”, comenta el seu president, Màrius Escoda.

Màrius Escoda, president de l'AMCAM

Per tancar la Diada, hi haurà una cantada d’havaneres amb el grup Rems, i rom cremat, a la pista-jardí d’El Progrés (19.00h).

A més de la Secció Sardanista i l’AMCAM, participaran en les actes de la Diada la Coral Ars Nova, el Centre Cultural i Recreatiu El Progrés, els esplais de la Gent Gran de Buenos Aires i de La Vila, Caramelles de Martorell i el Club Natació Martorell.