Una exposició sensibilitza els joves sobre bones conductes en l’oci nocturn

1404
'Febre del divendres nit'
'Febre del divendres nit'

El vestíbul del Centre Cultural acull des d’aquesta setmana i fins el 22 de maig l’exposició Febre de divendres nit. Viu la vida! Una mostra de 12 plafons que d’una manera lúdica enumera situacions reals per conscienciar adolescents i joves de les conductes de risc durant l’oci nocturn. La campanya es complementa amb jocs de rol, teatre i una jornada contra el tabac.

Febre de divendres nit. Viu la vida! és una de les dues campanyes que desplega al llarg de l’any el Programa d’Educació per a la Salut (PES) del Pla Local de Joventut de l’Ajuntament de Martorell. És una idea original del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya, que compta amb el suport de la Generalitat i l’Obra Social ‘La Caixa’ i que ara arriba a Martorell.

Una dotzena de plafons plantegen a joves i adolescents situacions que es poden produir en una nit d’oci, relacionades amb el consum d’alcohol i de drogues o les conductes sexuals de risc. La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, explica que l’objectiu és “que el jove o adolescent disposi de totes les eines per prendre decisions i gaudir de l’oci nocturn sense comprometre la seva pròpia salut ni la de les altres persones”.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut

Altres accions de la campanya

L’exposició es complementa amb d’altres accions: un joc de rol el dissabte 20 de maig durant la Fira Jove del Daltabaix, l’obra de teatre No em ratllis! De Teatracció -que es representarà per als instituts de Martorell els dies 8 i 9 de maig a l’auditori de 13.00 a 14.30h- i diverses accions de conscienciació vinculades al Dia Mundial Sense Tabac, que es duran a terme el 31 de maig.

Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social i Joventut