Una fira de còmic i manga, gran novetat en la tornada a les activitats d’El Progrés

1077

El Centre Cultural i Recreatiu El Progrés torna a programar activitats després de quasi 15 mesos d’aturada. La novetat serà la 1a Fira del Còmic i Manga de Martorell, que es farà a l’exterior del recinte el dissabte 12 de juny, amb parades, tallers i concert. Les altres propostes lúdiques seran el final de curs de l’Escola de Jazz i la revetlla de Sant Joan, preludi dels sopars-concert a la fresca que es preveu celebrar tots els dissabtes d’estiu.

La Fira se celebrarà a l’exterior d’El Progrés -carrer del Mur, 64- de 10.00 a 14.00h, i l’entrada valdrà 3 euros -a adquirir a secretaria@elprogresmartorell.cat-. A primera hora es faran els tallers ‘Iniciació del còmic Manga’ -amb l’autora de ‘Starman’ Cristina Triana- i ‘Fes el teu propi Daruma’, amb l’Espai Daruma. Disposaran de 15 places i els tiquets -10 euros- caldrà adquirir-los a Còpies Martorell (avinguda de Sant Antoni Maria i Claret, 5).

A la pista-jardí hi haurà parades de còmics, figures, samarretes, llibres, merxandatge i regals, signatura d’autors i els guanyadors del World Cosplays Summit Espanya. En paral·lel, se celebrarà una taula rodona amb Oriol Estrada, Marc Bernabé, Cristina Triana, Konata i Senshiru, i un concert del pianista de la formació Doctor Prats, Víctor Martínez. “Volem apropar els joves cap a El Progrés i creiem que aquesta activitat pot ser una bona manera”, explica el president, Joaquim Gotsens.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

Abans, el 4 de juny (20.00h), El Progrés ja haurà obert les portes al públic amb un festival de dansa que posa “el punt i final al curs de l’Escola de jazz, dansa i hip-hop que hem celebrat com a activitat de preescolar per a les nenes més petites”, explica Gotsens. Venir a El Progrés amb opció de reserva de la localitat, també contactant amb l’entitat.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

L’Escola de dansa, jazz i hip-hop ha estat l’única activitat en funcionament a El Progrés durant pandèmia, en sessions setmanals i diversos grups repartits entre els dilluns, dijous i divendres. El president en fa una valoració satisfactòria: “malgrat que ha funcionat de manera intermitent, hi ha hagut 64 participants, una xifra que està prou bé, ja que sense pandèmia solen venir unes 80”.

Torna la revetlla i els sopars-concert tots els dissabtes d’estiu

El Progrés tornarà a organitzar revetlla de Sant Joan per als socis i sòcies, després del parèntesi de 2020. A partir de les 22.30h es repartirà coca i cava i hi haurà concert. Gotsens aclareix que “depenent de la situació de la pandèmia i de les mesures de seguretat i de salut, farem concert o ball”.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

La revetlla serà el punt de partida de la represa dels sopars-concert, tots els dissabtes de juliol i d’agost (22.30h) a l’exterior del recinte. El president aclareix que “només caldrà fer reserva si es vol sopar. L’entrada serà lliure, sense reserva prèvia i oberta a tothom qui vulgui prendre una copa a la zona de taules i escoltar el concert, que durarà unes 2 hores”.

Joaquim Gotsens, president d'El Progrés

Les notes musicals les posaran “els artistes habituals que ja ens venen al llarg de l’any, com ara Raúl, Enric, David Swing i Mariam”. Gotsens avança que “segur que hi haurà concert de Festa Major, amb l’Orquestra Maravella”, que podria ser ball depenent de l’evolució de la pandèmia en aquells moments, i reconeix que “estem convençuts que els concerts els podrem fer perfectament. Tenim molta il·lusió que es pugui tornar a ballar”.