Una quinzena de persones assisteix a la jornada de portes obertes de Nihon Tai Jitsu

894

L’associació Martorell Nihon Tai Jitsu ha celebrat avui la jornada de portes obertes del mes de febrer, en una sessió tècnica que s’ha dut a terme al gimnàs de les Instal·lacions Esportives Municipals. A la jornada hi han assistit l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, la regidora d’Esports, Belén Leiva, així com altres regidors del govern. Fonollosa ha estat obsequiat amb una samarreta per part de l’associació. L’objectiu de la sessió és conèixer com es desenvolupa la seva activitat i oferir la possbilitat a aquells qui estiguin interessats a prendre part d’aquesta modalitat esportiva.

El Nihon Tai Jitsu és una disciplina de defensa personal d’origen japonès que es basa en en obtenir la màxima eficàcia amb el mínim esforç. Per això, els seus practicants s’entrenen en distàncies curtes i llargues, per adquirir els millors recursos en cada escenari diferent. L’associació Martorell Nihon Tai Jitsu va crear-se ara fa més de tres anys i, enguany, compta amb uns 29 practicants federats que duen a terme tres entrenaments a la setmana i que, a més, participen en les jornades de portes obertes i en els seminaris que tenen lloc una vegada al mes.

En la sessió d’aquest matí, uns quinze assistents han seguit les indicacions del mestre Joan Coma, que alhora és el president de l’entitat. El mestre Coma ha destacat que el moviment i la intel·ligència són bàsics per practicar el Nihon Tai Jitsu, abans que la força sense control. Tot i no tractar-se d’una disciplina en què preval la competició, com és el cas del judo, sí que existeixen proves en què es posen en pràctica diferents conceptes treballats durant els entrenaments. Malgrat tot, l’associació Martorell Nihon Tai Jitsu no pren part a cap prova, sinó que obre les portes en la jornada mensual dels dissabtes.

Creant lligams

La tresorera de l’entitat, Carmen Guijarro, ha explicat que jornades com la d’aquets matí serveixen “per ensenyar a la gent del carrer què fem, com entrenem, i obrim la possibilitat a que qualsevol persona major de 16 anys ens conegui i s’apunti amb nosaltres”. La secretària Mari Carmen Arroyo ha admès que el Nihon Tai Jitsu és un art marcial que desenvolupen en funció de la disponibilitat de cadascú. “No obliguem ningú a venir cada dia, entenem les circumstàncies i obrim els braços perque vingui qui vulgui”. Sobre els quatre anys de l’entitat, Guijarro ha confessat que veure’n el creixement s’ha convertit en “un repte engrescador”.

Els entrenaments d’aquesta entitat tenen lloc els dilluns, els dimecres i els divendres al gimnàs de les Instal·lacions Esportives Municipals, així com les sessions de portes obertes i els seminaris en què també assisteixen practicants d’altres clubs de Nihon Tai Jitsu. El proper mes tindrà lloc la sessió corresponent al mes de març.