Una quinzena de persones en situació d’atur es formen en comerç al Molí Empresa

934

Una quinzena de persones en situació d’atur han iniciat aquest dimarts el curs certificat de professionalitat ‘Activitats auxiliars de comerç’. El curs està subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) de la Generalitat en el marc de la convocatòria d’accions de formació d’oferta adreçades prioritàriament a treballadors desocupats per a l’any 2016 (FOAP 2016).

La formació s’imparteix a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Empresa de dilluns a divendres, de 9.00 a 14.00h, fins al 31 de maig. Té una durada total de 290 hores dividides en 5 mòduls formatius (4 mòduls de formació teòrica de 250 hores i un mòdul de pràctiques professionals no laborals de 40 hores). Els 4 mòduls de formació teòrica corresponents a aquest certificat de professionalitat són: Operacions auxiliars en el punt de venda (90 hores), Preparació de comandes (40 hores), Manipulació i moviments amb transpalets i carretons de mà (50 hores) i Atenció bàsica al client (50 hores).

L’objectiu d’aquest curs, que pertany a un certificat de professionalitat de nivell 1, és realitzar activitats auxiliars de reposició i condicionament en el punt de venda i repartiment de proximitat, seguint instruccions i criteris establerts, utilitzant l’equip necessari, respectant les normes de seguretat i salut, i prestant, en cas necessari, atenció i informació protocolaritzada i estructurada, al client en el punt de venda o en el servei de repartiment de proximitat.

Aquesta formació capacita a qualsevol persona a exercir la seva activitat en qualsevol sector productiu en l’àrea de comercialització desenvolupant les seves funcions en establiments comercials: botigues, supermercats i hipermercats, seguint les instruccions rebudes i sota la supervisió directa d’un responsable l’establiment o repartiment comercial.

Un cop finalitzi el curs, els alumnes obtindran el Certificat de professionalitat de nivell 1, que els capacitarà per ocupar llocs de treball relacionats amb l’activitat comercial com; Reposadors/es d’hipermercat, Reposador/a, Repartidors/es de proximitat, a peu, Embaladors/empaquetadors/etiquetadors/, a mà, Preparador de comandes i Auxiliar de dependent de comerç.

El programa de Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) té com a finalitat oferir a persones treballadores, prioritàriament desocupades, una formació ajustada a les necessitats del mercat laboral i afavorir així la productivitat i la competitivitat de les empreses, així com la qualificació i la promoció de les persones treballadores de l’àmbit territorial català.

A banda dels cursos iniciats de certificat de professionalitat ‘Atenció sociosanitària a persones dependents en institucions socials’ (470 hores), el Certificat de professionalitat ‘Gestió administrativa i finançera del comerç internacional’ (680 hores), el Certificat de professionalitat ‘Confecció i publicació de pàgines web’ (580 hores) i el Certificat de professionalitat ‘Activitats auxiliars de comerç’ (290 hores); es durà a terme el darrer curs certificat de professionalitat ‘Neteja de superfícies i mobiliari en edificis i locals’ (250 hores).

Informació i preinscripcions

Per poder participar en el procés de selecció dels diferents cursos encara disponibles cal omplir el formulari de preinscripció online o adreçar-se a les instal·lacions del Centre de Promoció Econòmica Molí Fariner (Camí del Riu s/n 08760 Martorell Tel. 93 775 31 01 moliempresa@martorell.cat ) qualsevol dia de dilluns a divendres, entre les 10.00h i les 13.30h.