Una seixantena d’alumnes del Punt Òmnia acomiada els cursos de formació en noves tecnologies

1498
Cloenda curs Punt Òmnia
Cloenda curs Punt Òmnia

Una seixantena d’alumnes del Punt Òmnia ha recollit aquest matí els certificats de fi de curs al Complex Educatiu Torrent de Llops. El Punt Òmnia, coordinat per la Xarxa Òmnia de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària de la Generalitat de Catalunya i per la Regidoria de Benestar Social de l’Ajuntament de Martorell, apropa les noves tecnologies als col·lectius en risc d’exclusió, persones nouvingudes i gent gran.

El Punt Òmnia és un programa preventiu, socioeducatiu, comunitari i de suport a col·lectius amb major risc de vulnerabilitat. Anna Safont, dinamitzadora del servei, ha remarcat que el servei s’adreça a la població en general, però amb discriminació positiva vers les persones en risc social “que vulguin superar les seves dificultats d’accés a les tecnologies d’informació, per tal d’evitar la seva exclusió de la comunitat, posant especial èmfasi en les persones en situació d’atur, infants i joves, gent gran i famílies”.

Anna Safont, dinamitzadora Punt Òmnia

El factor d’exclusió provocat pel coneixement digital insuficient pot afectar diverses persones. “Aquesta realitat fa que al Punt Òmnia hi hagi una àmplia diversitat d’usuaris amb situacions i procedències diferents. L’espai disminueix les diferències i n’afavoreix la normalització”, ha incidit la dinamitzadora.

Anna Safont, dinamitzadora Punt Òmnia

Les matèries impartides al Punt Òmnia aquest curs han estat: aprendre català amb Internet (Duolingo); com fer un treball i la seva presentació; com fer servir el núvol i la informació; curs per als que no tenen coneixements d’informàtica; presentacions interactives i ocupabilitat (en col·laboració amb Serveis Socials Bàsics de l’Ajuntament i el Servei d’Ocupació de Catalunya).

L’alumna Susana Tombo va arribar al Punt Òmnia sense cap coneixement informàtic i, gràcies al servei, ha pogut aprendre el funcionament bàsic d’un ordinador i sentir-se molt més segura. “Em serveix personalment per ajudar en els seus treballs al meu fill, estudiant d’ESO, i professionalment per incloure al meu currículum habilitats que abans no tenia. Em sento capacitada per assimilar altres programacions i per assumir nous projectes”, ha dit.

Susana Tombo, alumna Punt Òmnia

El també alumne Jaume Rovira ha explicat que està escrivint un llibre en català i que, a través del Punt Òmnia, ha pogut aprendre les normes ortogràfiques i gramaticals que no va poder estudiar a l’escola quan era jove, doncs el català estava prohibit. Rovira ha destacat l’harmonia i bon ambient del grup.

Jaume Rovira, alumne Punt Òmnia

El Punt Òmnia, ubicat al Complex Educatiu Torrent de Llops (c/Josep Tarradellas, 11) ofereix un espai equipat d’utilització pública i compta amb el suport de professionals, que dinamitzen l’espai i assessoren els usuaris. El paper del dinamitzador és fonamental per desenvolupar el programa i aconseguir que sigui un espai d’acolliment, d’informació, d’aprenentatge, de socialització i de participació en la comunitat.