Una setantena de joves podran formar-se a l’Escola d’Aprenents de SEAT el proper curs

3951
Escola Aprenents SEAT
Escola Aprenents SEAT

L’Escola d’Aprenents de SEAT, ubicada a Zona Franca, ja prepara l’inici del pròxim curs 2017-2018 i ho fa amb l’obertura del període de preinscripció, fins al 26 de maig. A partir de setembre, 74 joves tindran la possibilitat de seguir algun dels tres programes de Formació Professional Dual que ofereix l’Escola, i que combinen formació teòrica amb experiència pràctica en les plantes de producció de SEAT, entre elles a la de Martorell, durant tres anys.

Durant el curs 2017-2018, el centre oferirà tres cicles de FP de grau mitjà: Tècnic en Mecanitzat, en Manteniment Electromecànic i en Electromecànica de Vehicles Automòbils. Els tres programes tenen una durada de 4.624 hores, repartides en tres cursos. Més de la meitat d’aquestes hores corresponen a pràctiques laborals en les plantes de SEAT a Martorell, Zona Franca o del Prat de Llobregat, en un lloc relacionat amb l’especialitat estudiada. A més, els joves signen un contracte laboral de formació i aprenentatge que els permet cotitzar i percebre una remuneració mensual derivada de la feina que realitzen.

Les persones interessades en els programes formatius que ofereix l’Escola podran conèixer-los de primera mà en la jornada de portes obertes que tindrà lloc el proper 22 d’abril. Aquest dia, els futurs estudiants i les seves famílies visitaran els tallers i les aules de l’Escola, coneixeran de prop el plantejament teòric i pràctic dels seus mòduls i fins i tot podran fer la preinscripció allà mateix.

Per optar a una de les places del curs cal tenir completat l’educació secundària obligatòria o una titulació equivalent en formalitzar la matrícula. Els joves interessats poden enviar la seva sol·licitud en línia mitjançant el Portal d’Ocupació de SEAT.

Després del procés de selecció, que consta de proves psicotècniques, una entrevista personal i una avaluació de l’expedient acadèmic, els joves seleccionats iniciaran al setembre el primer curs de la formació. Les persones interessades podran trobar tota la informació sobre el centre, l’oferta formativa i els detalls de la preinscripció a http://seatjobs.seat.es/escuela-de-aprendices-de-seat/.

Escola Aprenents SEAT
Escola Aprenents SEAT

Sis dècades de l’Escola d’Aprenents

L’Escola d’Aprenents de SEAT, que enguany compleix 60 anys, és un centre formatiu d’excel·lència, convertit en un referent a l’estat espanyol en l’àmbit de la Formació Professional Dual. Al llarg de sis dècades, l’Escola d’Aprenents s’ha anat adaptant als canvis i novetats en els plans de formació professional, incorporant programes pioners com la implantació, des de l’any 2012, del sistema de Formació Professional Dual, inspirat en el model alemany. Des de la seva inauguració, l’Escola d’Aprenents de SEAT ha format a 2.600 estudiants.

SEAT inverteix anualment uns 16 milions d’euros per a formació dels seus treballadors. Des de 2012 ha incrementat la seva força laboral en un 2,2%, davant del descens del sector del 0,1%. De cada 10 contractes, més de 5 correspon a menors de 30 anys.