El Servei Local de Català prepara el 3r Dictat de Martorell pel proper 20 d’abril

1913
Dictat Català
Dictat Català

El Servei Local de Català (SLC) de Martorell organitzarà el dijous 20 d’abril de 2017 , a les 19.00h, el 3r Dictat Català de Martorell. L’activitat tindrà lloc a la Biblioteca Martorell en el marc de les activitats de Sant Jordi. El millor dictat guanyarà la flamant Gramàtica Catalana de l’Institut d’Estudis Catalans i, el segon, un lector de llibres electrònics. Addicionalment, se sortejarà un premi a la participació, consistent en un lot de llibres de l’editorial martorellenca Adesiara. Caldrà inscriure-s’hi de forma gratuïta vint minuts abans del dictat.

Andreu González, responsable del SLC de Martorell, explica que “es dictarà un text d’Aurora Bertrana, protagonista de l’Any Literari, a continuació es dictaran deu paraules més que es tindran en compte si calgués desempatar”. El text es llegirà tres vegades: la primera, perquè els participants se’n facin una idea general; la segona, fragment a fragment; per acabar, es farà una nova lectura global perquè els participants comprovin que no se n’han descuidat cap paraula. “La puntuació l’anirà marcant la persona que dictarà, de manera que els participants només s’hauran de fixar en altres aspectes ortogràfics”. Dictarà el text Olga Folqué, professora de secundària i actriu.

Andreu González, responsable SLC

Tots els participants rebran un obsequi i només hi podran prendre part els adults. Les bases completes del Dictat Català es poden consultar a Facebook.com/slcmartorell.

Mentre es corregeixin els textos, es presentarà la novel·la La germana gran, de Jesús Lana. Un cop s’haurà presentat la novel·la, es procedirà al lliurament dels premis. En acabat, se servirà un refrigeri consistent en coca, cava i refrescos, gentilesa d’Òmnium Cultural.

Col·laboren en l’organització de l’acte la Biblioteca Martorell, la Diputació de Barcelona, el Patronat Municipal de Serveis i Atenció a les Persones de Martorell, Òmnium Cultural Martorell i l’editorial Adesiara.