Una trentena d’empresaris del Baix Llobregat participen en el Taller de Finançament d’ACCIÓ

883

Una trentena d’empresaris del Baix Llobregat han participat aquest dijous a Martorell en una nova sessió del Cicle de Tallers de Finançament Internacional que ha organitzat ACCIÓ, l’agència per la competitivitat de l’empresa, i el departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell.

Es tracta d’un cicle de tallers que va començar el mes passat i s’estendrà fins a finals d’any arreu de Catalunya.La Generalitat preveu que el cicle arribi a més de 200 empresaris que busquen finançar el creixement de les exportacions, la creació de filials a l’exterior o l’obertura a nous mercats.

Durant la jornada, es va posar èmfasi en instruments alternatius a la banca com el crowdlending (finançament col·lectiu de préstecs), l’invoice trading (descompte de factures) o l’intercanvi de divises empresa a empresa mitjançant les noves tecnologies.

El nou cicle tindrà lloc arreu de Catalunya fins a finals d’any i espera reunir més de 200 empresaris que busquen finançar el creixement de les exportacions, la creació de filials a l’exterior o l’obertura a nous mercats.

L’especialització dels tallers en finançament internacional respon a la demanda dels empresaris catalans i es fa en coordinació entre ACCIÓ, les Cambres de Comerç catalanes i les àrees de promoció econòmica de diversos ajuntaments. Els ponents que participaran en els diferents tallers són de plataformes de crowdlending (Loanbook Capital, Arboribus i eCrowd Invest), invoice trading (Finanzarel i Novicap), assegurança de crèdit a l’exportació (CESCE, Coface), avals (ICF i Avalis) i capital risc (COFIDES).