Una vintena d’artistes presentarà obres fetes amb una torreta al 5è ‘Art Party’

1534
Art Party 2022

Tot a punt a Ca l’Oller per acollir, el dissabte 28 d’octubre, la 5a edició de l’Art Party. La vetllada l’organitza l’associació Artistes Plàstics, és oberta a tothom i gratuïta, i començarà a les 20.00h. Més d’una vintena d’artistes presentaran les intervencions que han fet a partir de l’ús d’un objecte comú que els ha proposat l’organització: una torreta.

Per això, la convocatòria porta per títol ‘Sembr-ART-e’, en què es torna a posar a prova l’enginy dels creadors. Enguany, es facilitava als inscrits una torreta o test de terrissa, per a que hi fessin una intervenció lliure. “La idea és que l’objecte s’estigui als jardins de Ca l’Oller i que es pugui conservar allà i ser una part més de la família, com ho són els materials d’altres anys”, comenta la presidenta de l’associació, Conxi Rubio. Materials que ja conviuen al pati, com ara cadires, bancs pintats i lones, des que l’any 2016 es va començar a organitzar aquesta activitat.

Conxi Rubio, presidenta Artistes Plàstics

Rubio explica que en aquesta ocasió hi ha més d’una vintena de participants, de Martorell i d’arreu, que han respost a la crida feta a través de les xarxes socials.

Conxi Rubio, presidenta Artistes Plàstics

La festa començarà pels volts de les 20.00h amb una explicació per part dels artistes sobre l’obra que han creat. Continuarà amb una Jam Session de l’Escola Municipal de Música i finalitzarà amb una sessió a càrrec de DJ Bascu. L’organització també posarà a disposició un servei de bar amb vins, cerveses, refrescos i tapes.

Conxi Rubio, presidenta Artistes Plàstics

Al vestíbul de Ca l’Oller hi haurà una altra activitat. Es tracta de l’Artista Invisible, amb una mecànica molt similar al clàssic Amic Invisible que molta gent munta per a una celebració especial. “Hi participen els artistes residents del taller. Els toca fer una peça per a un artista assignat sense que aquest en conegui l’autoria, i l’ha d’interpretar i fer-ne una altra obra. Així, s’estableix un vincle i una relació entre les peces”.

Conxi Rubio, presidenta Artistes Plàstics

La presidenta de l’associació d’Artistes Plàstics recorda que David Pérez ‘Sibux’, membre de l’entitat i tallerista a Ca l’Oller, prepara per a la vetllada una activitat relacionada amb la fotografia “en la que segurament voldrà fer-hi participar als assistents”.

“Apropar la gent a l’art és fonamental. De vegades, al públic li fa una certa por perquè es pensa que no l’entendrà, però quan li fan l’explicació li acostuma a agradar i se sorprèn de la imaginació que hi ha posada”, afegeix Rubio, qui convida tothom a assistir a aquesta festa que fa interactuar els creadors i les seves intervencions amb el públic.