Una vintena de joves cantants, al 5è Concurs Josep Palet des de divendres

1050

Un total de 21 joves cantants d’edats compreses entre els 18 i els 35 anys s’han inscrit al 5è Concurs de Cant Josep Palet. Aquest certamen organitzat per les Joventuts Musicals de Martorell, amb el suport de l’Ajuntament, se celebrarà al Centre Cultural. Aquest divendres 25 de març i també dissabte hi haurà les semifinals (des de les 16.00h), i el diumenge es viurà la gran final (18.00h). L’entrada és lliure.

Tot a punt per tres dies de cant a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, amb participants arribats de diversos arreu del món, que afinaran la veu al màxim per guanyar-se un lloc a la gran final. A les semifinals, els aspirants faran una intervenció d’un màxim de 15 minuts, on “hauran de cantar obligatòriament una ària d’òpera i una cançó o oratori, i ho valorarà un jurat format pel tenor Roger Padullés, el director d’orquestra Daniel Gil de Tejada i el mànager artístic i programador cultural Jordi Tort”, explica el president de les Joventuts Musicals de Martorell, Aleix Palau.

Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell

Diumenge, els finalistes hauran de fer una intervenció d’un màxim de 20 minuts on hauran de cantar obligatòriament tres peces: “dues àries d’òpera i una tercera peça cançó o oratori”. Totes les obres s’interpretaran sense partitura.

Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell

Tot plegat ho avaluarà un jurat composat per les sopranos Mirna Lacambra i Marta Mateu, l’assistent artística Leticia Martín, el tenor Josep Bros, la compositora Helena Cànovas, el veterà crític musical Roger Alier i el crític d’òpera Jordi Maddaleno.

Aleix Palau, president de les Joventuts Musicals de Martorell

El jurat determinarà els guanyadors del primer i segon premi general -dotats amb 2.000 i 1.000 euros cadascun, amb gires i actuacions incloses-, i també els premis especials: el Victoria de los Ángeles; el Premi Amics de l’Òpera de Sabadell; el Premi Acadèmia Concertante-Tenor Raúl Giménez; el Premi Amics de la Música de Valls -novetat-; el Premi Espurnes Barroques; el Premi Museu de la Música de Barcelona al millor intèrpret amb criteris històrics; el Premi 7 Portes; el Premi Joan Cererols al millor intèrpret de música antiga; el Premi del públic; el Premi al millor intèrpret de música catalana i finalment el Premi al millor intèrpret de bel canto italià.

5è Concurs de Cant Josep Palet