Del 25 de març al 3 d’abril, Museus de Martorell organitza la Setmana del Refugi Antiaeri. Exposicions, xerrades, teatre i visites al refugi de la plaça de la Vila serviran per recordar i divulgar els fets succeïts en el context de la Guerra Civil.

L’exposició Construïm Refugis. Martorell sota les bombes, comissariada per la historiadora Gemma Giménez, romandrà oberta al públic divendres 25 de març i 1 d’abril, de 17.00 a 20.00h, dissabtes 26 de març i 2 d’abril, d’11.00 a 14.00h i de 17.00 a 20.00h, i diumenges 27 de març i 3 d’abril, d’11.00 a 14.00h. Activitat gratuïta amb aforament limitat a El Círcol.

Les visites guiades al refugi antiaeri de la plaça de la Vila i la xerrada ‘Refugis antiaeris: la defensa passiva durant la Guerra Civil’ es duran a terme divendres 25 de març i 1 d’abril, a les 18.00h, dissabtes 26 de març i 2 d’abril, d’11.00 a 12.30h, i diumenges 27 de març i 3 d’abril, d’11.00 a 12.30h. Activitat gratuïta, amb reserva prèvia a través del web entrades.martorell.cat.

“Estem molt contents de poder reobrir el refugi, després de tenir-lo tancat durant dos anys per la pandèmia. Hem comptat amb el suport de la Brigada Municipal per netejar-lo i tenir-lo a punt per aquest cap de setmana”, comenta la tècnica de Museus, Yolanda Insa.

Yolanda Insa, tècnica de Museus

“El fet d’estar en un context de guerra tan propera com la d’Ucraïna i el no haver obert el refugi durant dos anys està fent que hi hagi un increment de reserves per visitar-lo. Està despertant l’interès de moltes famílies que volen explicar als seus fills què significa la guerra”, diu Insa.

Yolanda Insa, tècnica de Museus

Dissabte, 26 de març, la Nau 2 de Ca n’Oliveres acollirà l’obra Si tu te’n vas de la companyia Pepa Plana. Clown en el context d’esclat d’una guerra. “Explica la vida quotidiana de tres veïnes i les seves baralles insignificants del dia a dia, que es veuran truncades amb l’esclat d’una guerra”.

“L’espectacle convida a reflexionar, a través de sàtira i humor, sobre la imperfecció humana, les mancances de la societat actual i la falta d’entesa entre les persones o entre els països”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus

La Regidoria Cultura destinarà íntegrament els diners de les entrades d’aquesta obra, que es poden comprar a entrades.martorell.cat, a la plataforma Martorell amb Ucraïna.