Una vintena d’expositors seran presents a la 7a Fira de l’Ensenyament ‘Cerca’m’

979

El proper dimarts 14 de març se celebrarà al Centre Cultural la 7a edició del Cerca’m, la Fira de l’Ensenyament de Martorell, per a ajudar i orientar els adolescents en la presa de decisions al voltant del seu futur acadèmic post obligatori. La fira inclourà 21 estands d’organismes que oferten ensenyament reglat i no reglat als joves, una exposició, un esmorzar saludable i un punt d’orientació personalitzada. Com a gran novetat, es regalaran 100 carnets joves a tots aquells que participin en l’enquesta #transformaCCM-Espai Jove.
El Cerca’m és una fira coordinada des del Servei d’Informació Juvenil (SIJ) Punt Nord del Departament de Joventut de l’Ajuntament, que pretén “mostrar als nois i noies que acaben quart d’ESO les opcions formatives reglades –com ara FP o Batxillerat- i les no reglades que oferten acadèmies i escoles a l’entorn de Martorell”, explica la regidora de Joventut Cristina Dalmau. Els objectius bàsics són conscienciar els joves de la importància de seguir estudiant , acompanyar-los en els processos d’elecció d’estudis i aconseguir augmentar el nivell acadèmic de la població de Martorell.
Assessorament col·lectiu i individualitzat
Per això, la cita aplega al Centre Cultural tota l’oferta formativa –reglada o no- del municipi i de l’àrea metropolitana. A la Sala d’Exposicions s’ubicarà la Fira (de 10.00 a 14.00h) amb 21 expositors, per a la que es preveu que hi passin uns 300 joves. També hi haurà un esmorzar saludable i un Punt d’Orientació Personalitzada (POP) “una atenció novedosa que ofertem gràcies a la Diputació. A vegades, als joves els costa expressar-se si no tenen una mica d’intimitat. Aquí trobaran un professional de l’orientació acadèmica que els atendrà de manera única i exclusiva, amb cita prèvia”.
Conversa de motivació amb l’actor Marc Martínez
L’actor Marc Martínez repetirà visita al Cerca’m per oferir, en dos passis a les 10.00 i a les 12.00h a l’auditori, una xerrada motivacional. Explica la regidora que “el Marc vol ajudar els joves a que pensin en el seu futur, valorin opcions, s’interessin en el que els agrada i sàpiguen com assessorar-se”. Entre sessió i sessió, al vestíbul del Centre Cultural, es podrà visitar una exposició titulada Ja saps què faràs?, que romandrà en aquest espai fins el 24 de març.
Obsequi de 100 Carnets Jove
Un altre dels atractius del Cerca’m d’enguany serà el Photocall i l’enquesta #TransformaCCM-Espai Jove Martorell per a que els joves opinin sobre la futura transformació del Centre Cultural. Els primers 100 participants seran obsequiats amb un Carnet Jove gratuït.