Unes 1.500 persones avalen l’èxit de la primera edició del Bosc Màgic de la Infància

542
El Bosc Màgic de la Infància. 'M'he portat bé', de la Cia La Pantomima

El Bosc Màgic de la Infància, la proposta d’activitats i espectacles que ha organitzat la Regidoria de Participació, Infància, Adolescència i Cooperació dins La Màgia del Nadal, ha comptat amb una afluència total de 1.492 persones. El conjunt d’actes programats, des del 22 de desembre i fins al 5 de gener, han atret una mitjana diària de 112 persones, entre petits i grans. Als dos espectacles hi han anat, en total, 370 espectadors.

Aquesta novedosa proposta ha tingut com a objectiu ampliar l’oferta de lleure dels nens i nenes durant el període de vacances de Nadal. “En fem una valoració molt positiva en la seva primera edició, ja que ha tingut una rebuda molt bona i fins i tot vam haver d’ampliar el número de places disponibles perquè de seguida es van esgotar”, apunta la regidora d’Infància, Belén Leiva.

Per tot plegat, considera que “El Bosc Màgic de la Infància ens ha fet veure que calia una proposta d’aquestes característiques durant el període de Nadal a Martorell, ja que els infants disposen de molts dies lliures i l’han gaudit”.

Belén Leiva, regidora d'Infància

Ha comptat d’una banda amb les activitats i tallers, que s’han fet el 22, 23, 27, 28, 29 i 30 de desembre i 2, 3, 4 i 5 de gener a la plaça de les Cultures i al Centre Cultural. Hi han tingut cabuda per als més petits (de 0 a 3 anys) amb propostes d’experimentació vital d”El niu dels esquirols’; per a infants de 4 a 6 amb ‘El cau de les llebres’ amb jocs i racons d’activitats i ‘El prat dels isards’, amb tallers diversos per a nens i nenes de 7 a 12 anys.

A aquestes activitats hi han anat 1.122 persones (818 infants i 304 adults) i els dies de major presència han estat el 2 de gener (141) i 3 de gener (140). En cap dia s’ha baixat de les 75 persones, i les més seguides han estat les de les franges de 0 a 3 anys i de 4 a 6.

Però a més, el Bosc Màgic també ha inclòs dos espectacles. El primer, de titelles, a càrrec de la Cia La Pantomima el 22 de desembre de 2022 i anomenat M’he portat bé, i van omplir l’Auditori Joan Cererols amb 250 persones. El segon va cloure el cicle el 5 de gener amb la Cia La Cremallera, i el xou teatral De banda a banda, al que hi van anar 125 espectadors.

Per Leiva, “els números parlem per si sols” i demostren que “hi ha una demanda molt forta d’espais de lleure especialment per a la primera infància”, un lloc on puguin “explorar, moure’s, imaginar i jugar junt amb les seves famílies, amb tot el material que calgui”.

Belén Leiva, regidora d'Infància de l'Ajuntament

El Bosc Màgic de la Infància ha atret famílies de Martorell, però també d’altres indrets de Catalunya -poblacions de l’entorn immediat i d’una mica més lluny, com ara Vilanova i la Geltrú o La Portella, al Segrià- i fins i tot d’altres punts de l’estat, com ara Màlaga.