Unes 200 persones se solidaritzen al retrobament benèfic de l’Associació Contra el Càncer

1541
Retrobament benèfic Associació Contra el Càncer Martorell

Unes 200 persones van assistir dissabte al vespre al retrobament benèfic de l’Associació Contra el Càncer a Martorell, al Cafè d’El Progrés. Va consistir en un sopar, un sorteig de regals -donats per empreses, comerços i particulars-, parlaments i actuació d’un discjòquei. La cita recapta diners per investigar la malaltia, estar al costat dels malalts i promoure la salut per a tothom. Feia quatre anys que no se celebrava per la pandèmia.

En els propers dies, l’associació farà pública la recaptació, que suma per investigar i fer possible l’objectiu d’anar alleugerint la gravetat de la malaltia. “En els últims 50 anys, hem sigut capaços de canviar una mica el perfil del càncer, que cada cop es cura més”, destacava el director gerent de la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM), el Doctor Jordi Trelis.

De fet, en les dues darreres dècades s’ha reduït la taxa de mortalitat per tumors malignes un 22% i es vol assolir un 70% de supervivència el 2030. Trelis hi afegia que en aquest gir hi té molt a veure la cronificació: “Des d’ara hi haurà gent que viurà amb un càncer molts anys, i que fins i tot potser moriran d’una altra malaltia. I això s’ha aconseguit gràcies a les ajudes”.

Dr. Jordi Trelis, gerent de la FHSJDM

Amb una experiència de més de 30 anys a l’Institut Català d’Oncologia (ICO), Trelis afirmava que “els pacients martorellencs estan en bones mans. Al nostre Hospital, tant el càncer oncològic com l’hematològic els gestiona l’ICO i es té accés als millors tractaments que hi ha avui dia”.

Dr. Jordi Trelis, gerent de la FHSJDM

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, va agraïr la feina que fa l’Associació Contra el Càncer a Martorell, que tot i no poder celebrar el sopar els darrers anys “no ha parat de fer coses en tot aquest temps”. En especial, va destacar el paper de la presidenta Montserrat Campmany, tot dient que “és un orgull que a Martorell, que som tan solidaris, tinguem una associació tan potent i amb una presidenta que és Filla Predilecta i que té una empenta terrible”. Va animar la junta “a seguir així” i els va garantir el màxim de suport.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

L’entitat ha anat sumant efectius, a Martorell. Un d’ells és el de la Yolanda Cuesta, vocal del Consell Provincial de l’AECC. Cuesta va explicar que col·labora a nivell local “des de 2008, quan treballava a l’Hospital i vaig conèixer la Montse, i em va explicar tot el que feien. Crec que sense la seva ajuda i la de la societat, tot seria inviable”.

Afegia que “és un orgull formar part d’aquest projecte” que suma esforços per fer “més de 10.000 assistències directes a malalts aquest any, i possibilitar que a Catalunya es destinin gairebé 40 milions d’euros per a més de 140 projectes d’investigació, la gran esperança”.

Yolanda Cuesta, vocal del Consell Provincial de l'AECC

La presidenta de l’Associació, Montserrat Campmany, va dir que “els aplaudiments no me’ls heu de fer a mi, sinó a la meva junta”. Totes les components van rebre un afectuós aplaudiment per part de la concurrència.