Uns 1.800 inscrits i 33 colles xalaran del Carnaval 2024

839
Carnaval 2023
Carnaval 2023

La Regidoria de Cultura va tancar ahir les inscripcions per participar al 15è Concurs de Comparses i Disfresses del Carnaval 2024. Un total de 1.800 persones i 33 colles gaudiran d’aquesta cita esbojarrada que enguany prescindirà de lema i de pregó. La rua es durà a terme el pròxim dissabte 10 de febrer, des del carrer del Mur, i finalitzarà a Ca n’Oliveres amb el sopar i festa posterior.

El Carnaval començarà, a les 16.30h, amb la concentració de les colles participants al carrer del Mur. El recorregut s’iniciarà, a les 18.00h, per les avingudes de Pau Claris i Germans Martí; la plaça del Vi; la rambla de Les Bòbiles; el carrer de Jacint Verdaguer; de nou la rambla de Les Bòbiles i la plaça del Vi; la carretera de Piera; l’avinguda de Montserrat i Ca n’Oliveres. A les 21.00h, Ca n’Oliveres acollirà el lliurament de premis del Concurs de Disfresses i el sopar, amb una sessió musical familiar. A la 01.00h, hi haurà la sessió golfa.

El regidor de Cultura, Sergi Corral, diu que enguany s’espera un Carnaval igual de participatiu que els altres anys, “finalment són unes 1800 persones i 33 colles inscrites”. “Com a novetat, no hi haurà lema, per tal de no imposar pautes i que cadascú se senti lliure de disfressar-se del que consideri. A més, tampoc no hi haurà pregó perquè ningú hagi d’esperar al carrer del Mur, se substituirà doncs per un tret de sortida”.

El Carnaval és una de les festivitats amb més participació del municipi, “on l’únic objectiu és passar-s’ho bé”, ha expressat Corral. “L’èxit del Carnaval es deu al fet que a la gent li agrada trencar les normes, posar-se al darrere d’una màscara i deixar de ser qui són per un dia”.

Sergi Corral, regidor de Cultura

Les colles i els inscrits seran avaluats pel jurat de la rua de Carnaval, que estarà format per l’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, el tècnic de Cultura, Ricard Pardo, com a secretari, i un representat de cada colla com a vocals. El Concurs de Comparses i Disfresses comptarà amb cinc premis: La primera posició és el guardó millor remunerat amb 2.500 euros, i els següents premiats també rebran una dotació econòmica, fins als mil euros. La millor carrossa i la colla amb la millor coreografia optaran als premis especials, tots dos guardonats amb 1.000 euros.