Uns 600 infants i joves comencen les activitats d’estiu del PMSAPM

821

Uns 600 nens i joves han començat aquest dilluns les activitats d’estiu que ofereix el Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) i que s’allargaran fins al 28 de juliol. Per als infants de 3 a 12 anys s’ha programat ‘L’Estiu a l’Escola‘, per a adolescents que han cursat 1r i 2n de l’ESO ‘El teu estiu’, i el ‘Club Esport i Lleure‘, per als de 3r i 4t.

‘L’Estiu a l’Escola‘ és una activitat lúdica i esportiva als centres educatius per a infants de 3 a 12 anys. Es duu a terme de dilluns a divendres en horari, de 9.00 a 13.00h i de 15.00 a 17.00h, a les escoles Juan Ramon Jiménez, Vicente Aleixandre, José Echegaray, Els Convents, Mercè Rodoreda i Lola Anglada.

La novetat d’enguany s’adreça als alumnes que aquest curs han fet 5è i 6è de Primària. S’ha dissenyat un programa diferenciat i específicament creat amb contingut adreçat a la seva edat, afavorint una major implicació i cooperació entre ells.

Per tal de facilitar el desenvolupament d’aquests itineraris personalitzats, tots els participants d’aquesta franja d’edat realitzaran l’activitat en un únic centre educatiu, que és l’Escola José Echegaray.

Els continguts d’aquesta nova edició de l’estiu a l’escola s’han generat a partir de quatre blocs: el joc com a eina de cohesió, la vida activa i els hàbits saludables, l’entorn com una oportunitat per connectar-nos, i la convivència per generar un espai compartit. En base a aquests pilars, els continguts d’interès s’adaptaran a les necessitats i habilitats de cadascuna de les franges d’edat de cada grup.

El PMSAPM ofereix enguany una nova carta de serveis d’activitats d’estiu per a alumnes de Secundària. ‘El teu estiu’, per a adolescents que han cursat 1r i 2n de l’ESO, i el ‘Club Esport i Lleure’, per als de 3r i 4t.

‘El teu estiu’ és una proposta adreçada a nois i noies nascuts el 2009 i el 2010. Dins del projecte Connecta’t amb l’entorn, aquesta activitat vol contribuir a generar un vincle positiu entre els adolescents i el seu entorn més proper – com els companys, la família, l’institut, el barri i el municipi – descobrint totes les possibilitats del mateix i fent-ho mitjançant una proposta d’activitats esportives, culturals i de lleure. Les activitats es fan de dilluns a divendres, de 9.00 a 13.00h.

Per als nois i noies nascuts el 2007 i 2008 s’està fent el ‘Club Esport i Lleure’. Els participants dissenyen, creen i desenvolupen projectes d’oci i esport per a adolescents al municipi. Això implica la col·laboració amb altres joves de la comunitat i els ajuda a enfortir les seves habilitats socials i a establir relacions positives amb altres membres de la comunitat. L’activitat es duu a terme, de 10.00 a 13.00h, a l’Espai Jove Punt Nord.

L’ús de la metodologia de l’aprenentatge-servei també té altres avantatges per als participants. En primer lloc, els ajuda a connectar tot allò que han après durant el curs amb la seva vida quotidiana i la seva comunitat. Això fa que l’aprenentatge sigui més significatiu i que estiguin més motivats per aprendre.

Cursets intensius de natació

Aquest estiu també han tornat els cursets de natació perquè els participants adquireixin el domini mínim en el medi aquàtic, que puguin flotar i desplaçar-se sense dificultats i sense perjudici per a la seva salut. Aquesta activitat es pot practicar al Departament d’Esports del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones a partir dels 3 anys d’edat i va adreçat a infants que no sàpiguen nedar o amb un nivell de natació inicial. Els cursets intensius de natació d’iniciació, tenen una durada de cinc setmanes, des d’avui i fins al 28 de juliol.