Uns 900 alumnes a les activitats extraescolars gratuïtes del ‘Martorell 360’

1445

Martorell Educa 360′, impulsat per les regidories d’Ensenyament i d’Esports de l’Ajuntament de Martorell, compta amb prop de 900 alumnes participants. El programa promou la igualtat d’oportunitats a partir d’una oferta d’activitats extraescolars gratuïtes, de caire esportiu i cultural. Aquestes s’adrecen a nens i nenes de Martorell que cursen de P3 a 6è de Primària a set centres educatius del municipi.

Les escoles participants són Els Convents, José Echegaray, Juan Ramón Jiménez, Lola Anglada, Mercè Rodoreda, Vicente Aleixandre i La Mercè, que s’hi va afegir al setembre. En total, han sumat 1.100 inscripcions, que corresponen a uns 900 alumnes.

L’oferta és de sis activitats esportives i cinc de culturals i artístiques, repartides en 70 grups, que es despleguen, de 16.30 a 18.00h, a les mateixes escoles. La regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, destaca que “l’objectiu és que cap nen es quedi sense poder fer alguna activitat extraescolar, ja que són totalment gratuïtes”, i destaca que són fruit “d’un treball en xarxa conjunt, entre l’Ajuntament, les direccions de les escoles, la comunitat educativa, les ampes i les famílies”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

Les activitats de temàtica esportiva són ‘Expressa’t i crea’, Gimcana esportiva, The Olympics, La ruleta de l’esport, Let’s play i Psicomotricitat. Pel que fa a les culturals, hi ha cinc ateliers: de paraules, de música i cant, d’històries representades, del color, formes, volums i textures, i d’històries enregistrades. D’aquesta manera, intenten adaptar-se a les inquietuds, interessos i necessitats dels participants, i possibiliten un programa molt personalitzat.

‘Martorell Educa 360’ vol crear sinèrgies de treball entre tots els agents de la comunitat educativa per oferir als infants de Martorell “més i millors oportunitats educatives en el concepte d’educació global, a temps complert, en tots els aspectes de la vida, que afavoreixin el seu creixement i que els preparin per al futur”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

El programa compta amb suport de l’Aliança Educació 360º del Departament d’Educació de la Generalitat. Va començar l’abril passat com a prova pilot, esdevenint pioner al Baix Llobregat i superant el miler d’alumnes inscrits en tan sols dos mesos. De moment, s’ha estès “a totes les escoles de Primària de Martorell i es troba en ple creixement. La nostra pretensió és ampliar-lo a Secundària i oferir aquestes activitats a tots els adolescents”, comenta Rosende.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

El destí final del ‘Martorell Educa 360’ és arribar als infants i joves de 0 a 18 anys fins garantir el seu desenvolupament en àmbits com l’ensenyament, la salut, l’esport, els serveis socials, la joventut, la participació i la cultura. Rosende agraeix “el suport i la col·laboració en el desenvolupament d’aquest projecte comú que estan tenint tots els agents implicats: les direccions de les escoles, la comunitat educativa, les ampes i les famílies”.