Un miler d’infants ja fa esport escolar gratuït i inclusiu amb el projecte Martorell 360º

488
Activitats esportives escolars

El programa ‘Esport Educatiu a l’Escola’, impulsat per l’Ajuntament i integrat dins del projecte Martorell 360º, ja ha assolit el miler de nens i nenes inscrits. És una proposta pionera al Baix Llobregat, que es duu a terme a sis escoles de la localitat i que afegeix un temps per a que els infants facin esport i activitat física de forma totalment gratuïta i inclusiva.

El programa es va posar en marxa el passat 6 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física i l’Esport. Actualment es duu a terme a les escoles Juan Ramón Jiménez, Vicente Aleixandre, José Echegaray, Mercè Rodoreda, Els Convents i Lola Anglada. Els destinataris són els nens i nenes de P3 a 6è curs, que poden practicar esport i activitat física extraescolar un dia la setmana des de les 16.30 i les 18.00h.

Gràcies al sistema de matrícula viva, les inscripcions s’han anat incrementant fins al miler de participants just dos mesos després de l’inici de les inscripcions. L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, apunta que que aquesta és una aposta del consistori “perquè no és just que hi hagi nens que no puguin fer activitats extraescolars gratuïtes”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Fonollosa posa en valor que “el programa l’han dissenyat conjuntament les regidories d’Ensenyament i d’Esports, i n’estem orgullosíssims, perquè millora el procés d’aprenentatge dels nens i nenes i alhora els fomenta l’activitat esportiva. També els garanteix la igualtat d’oportunitats i reforça la cohesió social al nostre entorn”.

El regidor d’Esports, Gerard Mimó, va visitar aquest dilluns l’Escola Lola Anglada per presenciar algunes d’aquestes activitats de l”Esport Educatiu a l’Escola’. Va destacar que “abans, aquests infants no feien cap activitat esportiva o extraescolar” i que “les seves famílies ens han enviat uns imputs molt positius”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports de l'Ajuntament de Martorell

Aquest programa forma part del projecte Martorell Educa 360º, que impulsen l’Ajuntament i l’Aliança Educació 360º. Una eina per garantir el desenvolupament dels infants i joves de 0 a 18 anys en àmbits com l’ensenyament, la salut, la seguretat, l’esport, els serveis socials, la joventut, la participació o la cultura.

S’hi refereix l’alcalde Fonollosa, qui destaca que el govern municipal impulsa aquest projecte “perquè cal incidir en l’educació més enllà de l’escola cada dia”. Per això, es desplega conjuntament amb el Programa Entorn.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Educació 360º és un programa que impulsa el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, obert als municipis que en vulguin participar.