L’alcalde Fonollosa visita les activitats del programa ‘Esport Educatiu a l’Escola’

589

Les escoles de Martorell, amb el suport de l’Ajuntament, ofereixen aquest tercer trimestre el programa ‘Esport Educatiu a l’Escola’, inclòs en el projecte Martorell 360º. El programa s’adreça a alumnes de P3 a 6è, és gratuït i de caràcter inclusiu, amb l’objectiu que tots els infants puguin gaudir d’activitat extraescolar al voltant de l’esport des d’una mirada lúdica. L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Ensenyament Soledad Rosende, així com els regidors Cristina Dalmau i Gerard Mimó, han visitat aquesta setmana els participants.

Juan Ramón Jiménez, Vicente Aleixandre, José Echegaray, Mercè Rodoreda, Els Convents i Lola Anglada integren el programa ‘Esport Educatiu a l’Escola’, que es va posar en marxa el 6 d’abril, coincidint amb el Dia Mundial de l’Activitat Física i l’Esport. Les inscripcions es van iniciar el 15 de març i, tot haver-se iniciat l’activitat, la matrícula segueix viva.

L’activitat es desenvolupa respectant les mesures sanitàries, i adaptant-se al context escolar d’enguany. Es mantenen els grups bombolla de cada escola, sense barrejar-los en cap moment. Aquest tercer trimestre, s’ofereix un dia a la setmana d’activitat per grup bombolla. L’activitat es fa al mateix centre escolar i es fa, de 16.30 a 18.00h. Actualment, hi participen uns 700 alumnes.

“Hem visitat els alumnes de les diferents escoles participants, distribuïts per grups bombolla i organitzats amb un protocol específic de prevenció contra la COVID-19, i estan encantats amb el projecte, igual que les famílies i l’equip docent”, comenta l’alcalde Fonollosa. “És un d’aquells projectes que ens ajuden a garantir la igualtat d’oportunitats de tots els nens i nenes i que reforcen la cohesió social al nostre poble”.

Martorell 360º, una oferta educativa de caràcter inclusiu

‘Esport Educatiu a l’Escola’ s’emmarca dins el projecte Martorell 360º, fruït de l’adhesió de Martorell a l’Aliança Educació 360º. Amb ell es vol garantir el desenvolupament dels infants i joves martorellencs, de 0 a 18 anys, a partir de la participació activa de les famílies i dels professionals d’àmbits com l’ensenyament, la salut, la seguretat, l’esport, els serveis socials, la joventut, la participació o la cultura.

Fonollosa indica que “partint de la idea de l’educació com un aprenentatge global, volem garantir que tots els nens i nenes de Martorell tinguin al seu abast, de manera gratuïta, oportunitats d’aprenentatge i gaudi fora de l’horari escolar”.