Els usuaris de Can Serra venen els seus productes artesans al mercat de La Vila

256
Botiga de Can Serra

Els usuaris del Centre Ocupacional de Can Serra han posat en marxa La Botiga de Can Serra. Dos dimecres alterns al mes, de 10.00 a 13.00h, venen els seus productes fets a mà a la parada de l’Associació de Familiars i Amics de Can Serra del mercat no sedentari de La Vila. Els propers dimecres, 12 i 26 de maig, per la compra d’algun dels seus productes regalaran una flor del viver del centre.

A La Botiga de Can Serra hi trobareu tota mena d’articles: roba, motxilles, bosses per portar l’esmorzar, porta snacks, gomes de roba pel cabell i bosses de pa. També melmelades naturals, farcells d’herbes, sal d’api, camamilla, olis aromatitzants o pols de taronja. Així ho han explicat al programa Gent amb entitat de Ràdio Martorell, la directora del Centre Ocupacional de Can Serra, Salomé Moliné, la monitora Claudia Arús, i els usuaris Francisco Puerta, Ariadna Acedo, Mustapha Azarfan i Rubèn Crespo.

Com va néixer La Botiga de Can Serra?

S.M: El projecte de la botiga, com està funcionant ara, el va presentar la monitora Clàudia Arús en una de les coordinacions que fem. Però estic segura que la seva proposta és la culminació d’un treball que estan duent a terme les persones de Can Serra des de fa anys. Em remuntaria a quan la Salomé Font va proposar fer el taller de melmelades i a quan l’Encarna Monroig ens va ensenyar a fer joies amb ceràmica. Va ser aleshores quan vàrem començar a sortir al carrer: a la Fira de Primavera, a la Fira Infant i a la Fira de Santa Llúcia. La Botiga de Can Serra és un pas més en la inclusió de la comunitat, ja que tenim el compromís durant quatre dimecres d’aquesta primavera sortir al carrer havent fet la feina per tenir-ho tot presentable.

Quins productes elaboreu?

M.S: Elaborem peces de roba, des de motxilles, a bosses per portar l’esmorzar, porta snacks, gomes folrades de roba pel cabell, bosses de pa…També enquadernem llibretes amb unes tapes molt xules; melmelades de molts tipus i mides; elaboracions amb productes naturals: farcells d’herbes, sal d’api, camamilla, olis aromatitzants, pols de taronja…

Qui us va fer la Botiga de Can Serra?

A.A. Doncs van ser els membres de La Tramoia. La nostra intenció era inaugurar-la el maig de l’any passat, però com bé sabem, a causa de la pandèmia no ho vàrem poder fer. Així que aquest mes de març vam convidar-los a Can Serra i vam fer la inauguració, de portes endins, però l’acte simbòlic es va fer. Els estem molt agraïdes, a La Tramoia i a l’Associació de Familiars i Amics de Can Serra per fer-ho possible.

Quins dies surt al carrer la Botiga de Can Serra i on s’ubica?

A.A. Doncs aquest any surt els dimecres alterns del mes d’abril, maig, octubre i novembre. Si algun dia plou, ajornem l’activitat al següent dimecres. Els venem a la plaça de La Vila, davant d’El Círcol.

Teniu intenció d’ampliar l’oferta i els punts de venda?

A.A. L’oferta l’anem variant en funció de la demanda. Si ens demanen pitets per nadons, els fem, però si han de ser per una calçotada o per la gent gran, també els fem. Si la gent demana melmelades sense sucre, investiguem, i les acabem fent.

F.P. I pels punts de venda, sí. Primer hem de viure l’experiència d’aquestes setmanes de primavera i tardor a la plaça de La Vila, fer la valoració i propostes de millora. Quan no hi hagi restriccions, sí que tenim pensat de sortir a les fires que es fan a Martorell.

Què reporta per als usuaris aquesta acció?

C.A. Tenir botiga requereix adquirir compromisos, i això és el que assumeixen les persones de Can Serra. Responsabilitzar-se en l’elaboració dels productes i en rellevar-se per anar a vendre.

S.M. A les persones de Can Serra els reporta el mateix que a qualsevol. El fet de sortir al carrer, de relacionar-te amb la gent i tenir l’experiència que els agrada el que fas, és el plus que té aquesta activitat.

Com van les vendes?

S.M. Tot i que el calaix no és el més important d’aquesta botiga, les vendes van molt bé. Estem contentes perquè amb els diners que fem podem adquirir, mitjançant l’Associació de Familiars i Amics de Can Serra, objectes que ens fan més feliços i experts. Les darreres adquisicions van ser un altaveu que ens permet celebrar es festes amb música i una màquina de cosir, perquè més persones tinguin l’oportunitat d’aprendre.

Què feu per donar-vos a conèixer?

F.P. Doncs ho comuniquem pel nostre Instagram, als nostres contactes de WhatsApp, als contactes de correu electrònic i, per sort, la difusió que feu des de Ràdio Martorell ens ajuda a arribar a un públic molt més divers.

Preus Botiga de Can Serra