Del 13 al 18 de maig, Martorell se suma a la commemoració del Dia Internacional dels Museus 2021 (DIM), sota el lema ‘El futur dels museus: recuperar i reimaginar‘. L’efemèride vol mostrar tota la feina feta pels museus durant aquest any, especialment la que té a veure amb el seu vessant més pròxim i social. Des de Museus de Martorell han preparat el programa d’activitats amb moltes ganes i il·lusió, ja que l’any passat no es va poder dur a terme a causa de la pandèmia.

L’activitat familiar ‘Pop up. Cares que parlen’ serà el taller que obrirà la programació del DIM aquest dijous, 13 de maig, als jardins de l’Enrajolada, a les 17.30h, a càrrec de l’il·lustradora Clara Tanit Arquè. “S’adreçarà especialment a famílies amb infants de més de cinc anys”, detalla la tècnica de Museus Yolanda Insa. Divendres, 14 de maig, a l’Espai Muxart es farà la visita dialogada ‘Paraules creuades’. “Ens portarà per l’exposició Elogi del malentès, sent així una manera molt més interactiva de conèixer aquesta exposició”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

La Nit dels Museus serà l’acte que cobrirà la tercera jornada del DIM. “Tot i que aquest any no es podrà celebrar tant de nit”, diu la tècnica de Museus Yolanda Insa, “la celebrarem més cap a la tarda, però no deixa de ser una data molt important per a nosaltres. Esperem que ens pugueu acompanyar igualment”.

Aquesta jornada “es durà a terme al Museu Vicenç Ros i comptarà, en primer lloc, amb una presentació i recreació virtual de l’antic Convent dels Caputxins de Martorell a càrrec de Montserrat Farreny i Isidre Ot”. L’objectiu d’aquesta recreació serà “poder conèixer d’una manera més nova i interactiva com havia sigut originalment l’edifici del Convent abans de passar per les seves diverses etapes històriques”, apunta Insa.

A més, en el marc de les jornades de guitarra, “es farà un concert del grup Canticum Trio, una formació constituïda per tres músics i que compten amb una guitarra clàssica, una flauta o clarinet (depenent de la peça a tocar) i una percussió a través de càntirs de ceràmica”.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

L’última activitat programada de la setmana es farà el dimarts, 18 de maig, coincidint amb la celebració internacional del Dia dels Museus. L’activitat porta per nom CreART i tindrà lloc al jardins de L’Enrajolada, formant part del cicle mensual d’activitats per adults que s’hi ofereix. “Els participants podran decorar la seva pròpia rajola amb la tècnica de l’estargit”, comenta la tècnica de Museus.

Yolanda Insa, tècnica de Museus de Martorell

Totes les activitat són gratuïtes, però requereixen de reserva prèvia al web entrades.martorell.cat.