Veïns del barri del Pont del Diable impulsen la Cofradia de la capella de Sant Joan

1606

Veïns del barri del Pont del Diable han iniciat els tràmits per crear la Cofradia de la capella de Sant Joan. Així s’ha anunciat aquest dissabte durant la missa que s’ha fet a la capella amb motiu de la celebració de la Festa del Tiscar. La coral Harmonia ha amenitzat el concert que ha acabat amb la degustació de la coca del Tiscar entre tots els assistents.

La celebració de la Festa del Tiscar data de mitjan segle XVIII en honor de la Verge del Tiscar, patrona de Quesada (Jaén), venerada a la Capella de Sant Joan de Martorell des de l’any 1751, fruit de la curació d’un soldat malalt durant la guerra del francès que n’era devot. Ara, un grup de veïns del barri, vol crear una cofradia que porti el nom de la capella ubicada al carrer de Pere Puig.

Àngel Anton, president de l’Associació de Veïns del Pont del Diable, diu que “Sant Martí de Porres i la Verge del Tiscar són dos elements que s’integren dins la mateixa capella. Un grup de veïns estan impulsant una cofradia amb el nom de la capella de Sant Joan per aglutinar totes les activitats que se’n derivin”.

Retrobament amb Quesada

L’any 2009, una representació de la confraria de la Vírgen del Tíscar de Quesada va visitar Martorell i va obsequiar l’Associació de Veïns del Pont del Diable amb una rèplica de fusta de la Verge del Tiscar. Anton explica que “tant la gent del barri com la de Quesada tenim intenció de retrobar-nos. En aquests darrers anys amb la crisi no s’ha pogut fer cap trobada per la gran despesa que suposa un viatge així. Encara no hi ha cap data prevista, però ens trobarem a Martorell i a Quesada”.

La coral Harmonia ha tornat a ser la formació convidada pel concert amb motiu de la festa del Tiscar. Anton diu que “és una festa que hi participa força gent del barri. Quan ve la coral Harmonia ens fa germanor amb veïns d’altres barris on resideixen els seus components. L’Harmonia té el caliu i el caire cultural que li volem donar a aquesta vetllada”.

En acabar s’ha servit la coca tradicional elaborada amb codony a partir d’una recepta del segle XVIII. En l’acte hi ha assistit el primer tinent d’alcalde, Adolf Bargués i regidors de l’oposició.