Viles Florides premia per novè any consecutiu la riquesa natural i paisatgistica de Martorell

1429

La plaça dels Arinsols d’Encamp (Andorra) ha acollit aquest divendres la 12a gala Viles Florides de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC). Martorell ha revalidat, per novè any consecutiu, les Tres Flors d’Honor per la seva riquesa natural i paisatgística.

El regidor d’Agenda Urbana i de Planificació Urbanística, Albert Fernández; el regidor de Medi Ambient i Benestar Animal Jordi Amat; el regidor d’Habitatge, Rehabilitació i Equipaments Municipals, Mario Céspedes, i la regidora de Gent Gran, Montse Salas, han estat els encarregat de recollir el guardó.

Durant l’acte, s’han atorgat flors d’honor a més de 160 ajuntaments i consells comarcals, amb una assistència de prop de 300 persones, entre autoritats dels municipis, tècnics, responsables i professionals del sector. La gala es du a terme anualment de manera itinerant entre les poblacions que formen part del projecte de Catalunya i Andorra.

Viles Florides cerca la transformació dels pobles i ciutats al voltant dels espais verds, fent que aquests esdevinguin el fil conductor de la comunitat al territori, fent-lo més entranyable, acolorit i acollidor. No és una competició entre municipis, sinó que cada poble o ciutat competeix amb sí mateix, per superar-se any rere any i obtenir una nova flor.

Un jurat extern en fa la valoració en funció de diferents criteris que els ajuntaments tenen al seu abast per treballar d’un exercici a l’altre, com per exemple qüestions paisatgístiques, l’estalvi d’aigua o el control de les plagues i malalties.

Martorell és premiat per la transformació manifesta en els darrers 15 anys, passant de ser un poble gris a un municipi de color, amb voreres amples, espais verds i mobiliari urbà confortable, que fan de l’espai públic un lloc agradable per als ciutadans. Destaca el Viver de Can Serra, on es produeixen les flors i plantes que decoren els espais verds del municipi, i que utilitza la jardineria per treballar amb persones amb discapacitat.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha dit, a través de les seves xarxes socials, que “les flors que tenim a Martorell tenen ànima social. Aquestes flors, que donen color al nostre poble, tenen al darrere una gran tasca social donant ocupació a persones amb discapacitat intel·lectual. Cada any, el Viver de Can Serra produeix més de 120.000 plantes amb ànima social, destinades als espais verds de Martorell”.

“Aquestes Tres Flors d’Honor del Viles Florides són, un any més, un reconeixement a la integració social i un exemple de la igualtat que sempre reivindiquem a Martorell per a les persones amb discapacitat intel·lectual”, ha afegit.