‘Vremya Musei’, una comèdia muda per a tots els públics, dissabte a El Foment

919

Jordi Font i Toni Guillemat signen la creació pròpia ‘Vremya Musei’, una comèdia russa sense text de la companyia Voltälà. Els protagonistes interpreten dos vigilants de museu que esperen amb vehemència l’arribada d’una preuada peça d’art, mentre les setmanes i els anys s’escolen entre els seus dits sense que se n’adonin. L’obra es podrà veure aquest proper dissabte, a les 21.30h, a El Foment.

‘Vremya Musei’ és un espectacle de gest que transcorre a la capital d’un país on hi ha un gran museu que sobreviu al seu imminent tancament perquè espera l’arribada d’una gran obra d’art. L’alt valor incalculable d’aquest objecte fa que dos guàrdies s’encarreguin exclusivament de la seva vigilància en una sala especial. Sembla, però, que algun imprevist no ha permès que l’obra d’art arribi en la data prevista i els vigilants l’esperen cada dia expectants per començar la seva feina.

L’obra parla de com l’esperança inherent en l’ésser humà fa que no pari de projectar desitjos, aspiracions, objectius i fites que probablement no aconseguirà i si ho fa, la satisfacció serà momentània per caure de nou en un pou de frustració i inseguretat on l’esperança serà novament el camí a seguir per acabar amb la sensació de buidor.

L’espectacle conté diferents capes i lectures que, en clau d’humor, arriben a tots els públics. Originàriament l’obra no estava pensada per al públic infantil, però des de la primera funció la companyia es va adonar que funcionava bé a totes les franges d’edat.

Les entrades anticipades es poden aconseguir divendres, 20 d’octubre, a El Foment, de 19.00 a 21.00h. Reserves a fomentmartorell@gmail.com. El preu de l’entrada anticipada és de 6/8 euros general i 5/7 euros pels Amics d’El Foment. A taquilla: 8/10 euros general, 7/9 euros pels Amics d’El Foment. Descomptes a més grans de 65 anys, menors de 25 anys, persones en situació d’atur i grups de més de 10 persones.