Wayne Griffiths, premiat com a Directiu de l’Any en la primera edició dels Premis PRISA Motor

938
Premis PRISA Motor. Foto: SEAT

El CEO de SEAT i CUPRA, Wayne Griffiths, ha estat premiat com a Directiu de l’Any en la primera edició dels Premis PRISA Motor. El jurat ha destacat el lideratge de Griffiths al capdavant de SEAT, a la qual ha mantingut entre les marques líders del mercat, així com la seva contribució en el desenvolupament de CUPRA, una de les marques de cotxes de més creixement a Europa. La categoria de Directiu de l’Any és l’únic guardó individual concedit en la cerimònia de lliurament i distingeix l’aportació al desenvolupament de la indústria de l’automòbil.

Els Premis PRISA Motor es van celebrar el 14 de setembre a l’Hipòdrom de la Zarzuela de Madrid amb l’assistència d’una àmplia representació de professionals del sector, així com representants de l’Administració, entre ells el ministre d’Indústria, Comerç i Turisme, Héctor Gómez.

“Amb SEAT i CUPRA comptem amb el millor dels dos mons per a respondre a la transformació que exigeix el sector cap a un futur totalment elèctric. La marca SEAT és més forta que mai i amb CUPRA tenim l’ambició de ser una veritable marca global espanyola. Vull donar les gràcies a la nostra ‘tribu’ per fer-nos arribar més lluny del que mai haguéssim imaginat”, ha afirmat Wayne Griffiths.

Creats pel Grupo PRISA, un dels grups de comunicació més importants d’Espanya, aquests premis reconeixen l’excel·lència i la innovació en la indústria de l’automòbil. En un moment de canvis importants, en el qual el sector s’enfronta al repte de la transició cap a la mobilitat elèctrica, els Premis PRISA Motor s’han instaurat per reconèixer el paper central de la indústria en l’economia i en el futur de l’Estat. El jurat ha estat compost per sis periodistes experts en automoció que han seleccionat als candidats en vuit categories: Cotxe de l’any, Cotxe electrificat, Connectivitat i tecnologia, Cotxe urbà, Disseny, SUV de l’any, Cotxe de l’any dels lectors i Directiu de l’any.

Sobre Wayne Griffiths

Wayne Griffiths és CEO de SEAT i CUPRA des de 2020. Nascut en Dukinfield (el Regne Unit) en 1966, Griffiths va començar la seva carrera en Audi AG en 1989 i, després d’una etapa de dos anys a SEAT, entre 1991 i 1993, va tornar a Audi on va ocupar diversos llocs de responsabilitat a la divisió Comercial. Posteriorment, va ser nomenat assistent del membre del Consell d’Audi AG responsable de l’Àrea Comercial.

De 1997 a 1998, va dirigir l’Àrea de Retail Màrqueting Internacional i, a partir de 1998, va assumir diverses responsabilitats a la divisió de Vendes d’Audi AG. Entre 2005 i 2013, va ser responsable de Vendes en els mercats europeus d’exportació i va assumir el càrrec de director de Vendes d’AUDI AG a Alemanya, fins que va ser nomenat vicepresident Comercial de SEAT, el 2016.

L’any 2018, Griffiths va ser nomenat CEO de CUPRA i el 2020 es va convertir en CEO de SEAT i CUPRA. El 2022, Wayne Griffiths va ser triat president d’ANFAC, l’organització espanyola de Fabricants d’Automòbils i Camions, amb l’objectiu de mantenir la competitivitat de la indústria de l’automòbil en la seva transició cap a la mobilitat elèctrica.

Sota la direcció de Griffiths, CUPRA ha experimentat un creixement exponencial. La marca ha lliurat 150.000 vehicles en 2023, la qual cosa representa un creixement interanual del 60%. Des de la seva creació, la marca ha venut més de 400.000 vehicles, amb més del 25% de les vendes totals només en el primer semestre d’enguany. A SEAT, les vendes han aconseguit gairebé els 200.000 cotxes lliurats durant aquest any, la qual cosa suposa un increment del 18% respecte l’any 2022.