La Fira de Primavera ha tancat edició desprenent sensacions molt positives entre l’organització. L’alcalde Xavier Fonollosa n’ha destacat el seu paper identitari, tant en la participació ciutadana com en la implicació de les entitats. El regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral, s’ha mostrat satisfet de l’acollida que han tingut les activitats innovadores i les de caire tradicional.
Fonollosa ha destacat aquest dimarts a l’espai 21 regidors de Ràdio Martorell que “la Fira ens ha tingut una resposta espectacular del conjunt de la ciutadania i cada cop va a més” i ha volgut ressaltar el seu caràcter identitari: “és la primera de les tres grans festes que fem, és molt nostra i ha estat molt participativa. Això ajuda a augmentar el sentiment de pertinença”. En aquest sentit, ha agraït “la implicació de particulars, entitats, personal de l’Ajuntament i programadors” i ha reblat que “la Fira l’hem fet entre tots”.
El batlle n’ha destacat les vessants cultural i comercial. De l’àmbit cultural, ha dit que “el nivell creix gràcies a les moltes activitats que fem a la nova Biblioteca, a la Fira del Llibre que tant bé organitza el Gremi de Llibreters i a l’existència del Premi Vila. Cita que ha arribat a 41 edicions i que ha adquirit un nivell internacional, que compta amb un prestigiós director del jurat com és l’Àlex Susanna i que ha registrat quasi 500 obres presentades, unes 60 de les quals són d’autors locals”. En la vessant comercial, ha lloat la Fira comercial a Ca n’Oliveras “amb un estand municipal que informa de projectes com ara el nou Portal de la Transparència, amb un Martotren que creix cada any i que ja és la segona mostra de maquetes ferroviàries del país i amb una mostra d’automoció que, segons han dit els expositors, ha anat prou bé”.
El regidor Sergi Corral ha posat un “notable” a la Fira i ha dit que “els comentaris que ens han fet arribar i les sinèrgies generades han sigut prou bones, amb una programació molt atapeïda i al gust de tothom, combinant activitats més tradicionals amb d’altres de molt innovadores”. Aquest darrer ha estat el cas “del pregó de Màrius Serra, fet a peu dret, més àgil i breu, i una cerimònia del Premi Vila ràpida, emotiva, amena i amb sentit estètic”. O bé la Llegenda del Pont del Diable “un xic arriscada, però que va sorprendre tothom pel seu format més modern, adequat als temps actuals, bonic i molt participatiu, amb la implicació de moltes escoles de dansa locals i altres entitats”. També s’ha referit al caràcter innovador de propostes com el Museu de les Bèsties.
Corral no ha volgut deixar de banda el pes d’activitats tradicionals: “aquesta era la segona vegada que ens visitaven els Castellers de Vilafranca, amb qui ja tenim el compromís que tornaran l’any vinent”. Corral no ha passat per alt la bona afluència a la II Fira Gastronòmica i de novetats com el Mercat d’Il·lustradors o l’exposició Ikebana, que va portar al Muxart, Espai d’Art i Creació Contemporanis prop de 500 visitants.