Xavier Fonollosa subratlla la importància estratègica de Martorell al Corredor Mediterrani

986

La Biblioteca Martorell ha estat aquest dimarts l’escenari del debat sobre el paper de les infraestructures en el desenvolupament econòmic del Baix Llobregat i L’Hospitalet, que ha comptat amb cinquanta assistents, la majoria empresaris. L’alcalde Xavier Fonollosa, ha assenyalat la importància del Corredor Mediterrani per a l’activitat econòmica del país i la rellevància estratègica de Martorell.

L’alcalde Fonollosa ha aprofitat la trobada amb membres destacats de FERRMED, principal lobby empresarial europeu en favor del Corredor Mediterrani, per reclamar un “bypass” ferroviari a Martorell, per la importància estratègica del municipi, cruïlla d’infraestructures.

Fonollosa ha subratllat també la importància de dissenyar apartadors de càrrega de trens per indústries com ara Seat i ha recordat que altres empreses automobilístiques consideren Martorell una ubicació idònia per fer inversions “quan tingui connexió ferroviària amb Europa”.

Joan Amorós, president de FERRMED, ha denunciat que si aquesta infraestructura no avança més és per qüestions “polítiques, i no tècniques”. “Sembla que tinguin enveja que la franja mediterrània sigui la més potent de l’Estat, econòmicament parlant”.

Els reunits en aquesta trobada han coincidit en la necessitat de reclamar que l’Estat tingui enllestit, en el termini de sis mesos, “un veritable pla d’actuació”. En cas contrari, Amorós ha anunciat que “passarem a l’acció amb mobilitzacions de tots els empresaris i municipis de l’arc mediterrani”.