Xènia Bagué, alumna de La Mercè, guanya el concurs dels camins escolars segurs

10178

La Regidoria d’Ensenyament ha donat a conèixer els guanyadors del concurs per crear la imatge gràfica dels camins escolars segurs de Martorell. Xènia Bagué del Col·legi La Mercè ha guanyat el primer premi, Fatima Ikken de l’Escola Els Convents el segon i Dídac Pozada del Vicente Aleixandre el tercer. Al certamen s’hi van presentar un total de 48 obres, sis de cada centre martorellenc.

Els camins escolars són itineraris segurs mitjançant la senyalització de les principals rutes d’accés als centres escolars perquè els nens i nenes puguin anar sols a l’escola, ja sigui a peu o en bicicleta, fomentant així una activitat física diària. L’Ajuntament de Martorell, davant la imminent posada en marxa d’aquestes rutes segures, va convocar aquest concurs per crear-ne la imatge gràfica representativa.

La regidora d’Ensenyament i presidenta del jurat del concurs, Soledad Rosende, assegura que ha estat “una decisió difícil triar els cartells guanyadors perquè hi havia molts dibuixos i logos que perfectament podien representar els camins escolars segurs. Molt coloristes, divertits, amb molta ànima i molt creatius”.

Rosende ha volgut “agrair als membres del jurat, a la comunitat educativa i a les direccions de les escoles per la seva proactivitat, col·laboració i empenta. Especialment a tots els nenes i nenes que han dedicat una estona del seu temps a crear aquestes imatges tan maques i amb tanta feina al darrera”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament i presidenta del jurat

El primer premi, valorat en 300 euros en material escolar i 600 euros en material per a l’escola ha estat per Xènia Bagué de La Mercè. El seu cartell mostra dues petjades gegants amb uns llapissos a dins mode de fletxa. El segon premi consistia en 150 euros en material escolar i 300 euros en material per a l’escola. Se l’ha endut la Fatima Ikken d’Els Convents amb el dibuix de tres alumnes caminant i el lema ‘Junts per un camí segur’. Per últim, Dídac Pozada del Vicente Aleixandre s’ha alçat amb el tercer guardó de 100 euros en material escolar i 100 euros en material per a l’escola amb un dibuix on es poden veure llapissos, regles, gomes i bolígrafs units cap a classe.

El certamen s’adreçava als escolars martorellencs i hi podia participar qualsevol alumne escolaritzat en un centre d’ensenyament primari de la nostra població, de primer a sisè. Cada escola podia presentar un màxim de sis propostes d’entre totes les dels seus alumnes. La imatge gràfica participant s’havia de realitzar amb un suport de cartolina de mida DIN A3 (420 x 291mm) i es podia utilitzar qualsevol tècnica artística per fer el disseny.

Els dissenys havien d’estar relacionats amb la temàtica d’anar a l’escola segurs i en companyia. El professorat havia d’indicar als alumnes que els dissenys havien de ser senzills i fàcilment identificables amb la temàtica. Les obres s’han pogut veure a El Círcol i també a través d’aquesta mostra virtual.