El juvenil A del Sala 5 perd la final de la Copa Catalunya davant el Mataró (2-3)

243

El juvenil A del Sala 5 Martorell va caure derrotat davant el Futsal Mataró (2-3) en la final de la Copa Catalunya Juvenil de Futbol Sala. El Pavelló Nou Congost de Manresa va acollir el duel pel títol entre dos equips que competeixen a Divisió d’Honor Nacional, que va ser molt igualat i es va decidir per petits detalls. El conjunt maresmenc va estar més encertat de cara a porteria en la primera meitat i va aconseguir mantenir l’avantatge en el marcador per emportar-se la victòria.

El Futsal Mataró va començar la final amb molt ritme i un bon joc associatiu, i ho va aprofitar per marxar al descans per davant en el marcador (0-2). En la segona meitat, els martorellencs es van fer amb la iniciativa del joc i van aconseguir retallar distàncies al minut 33, gràcies al gol d’Eduardo Martínez. El gol dels vermells va deixar estabornit el Mataró, que a causa d’una espectacular aturada del seu porter, Lucas Espinosa, va poder mantenir l’avantatge.

El conjunt maresmenc es va refer del mal moment anotant el tercer gol. Quan restaven quatre minuts per acabar el duel, el Sala 5 Martorell va treure el porter jugador i Neil Hernández, en un tir lliure directe, va fer el 2-3 poc abans del xiulet final. Tot i això, el Futsal Mataró va segellar el triomf i es va proclamar campió de la Copa Catalunya Juvenil de futbol sala.

El tècnic del Sala 5, Ferran Maya, explica que el partit va ser com l’havien plantejat: “Sabíem que les defenses s’imposarien i que seria un partit amb molt ordre. Als primers minuts vam dominar i vam tenir tres ocasions molt clares, que no vam ser capaços de materialitzar-les, i Mataró la primera que va arribar la va ficar cap a dins. A la segona part vam sortir molt forts i vam aconseguir marcar el primer gol, però ens van tornar a condemnar amb el tercer. Amb el porter jugador vam aconseguir retallar distàncies, però no vam estar encertats de cara a porteria i això ens va penalitzar”.

Ferran Maya, entrenador Juvenil A Sala 5 Martorell

Tot i aquesta dura derrota a la final de la Copa Catalunya Juvenil de Futbol Sala, el juvenil A del Sala 5 Martorell acomiada una molt bona temporada. Ferran Maya afirma que “ara és moment de descansar, recarregar piles i tornar-ho a intentar. Ha sigut una molt bona temporada, amb una generació jove. Quan vam començar l’any, tothom hagués signat arribar a la final de Copa i quedar entre els cinc millors de Nacional. Per tant, hem d’estar orgullosos de la feina feta i corregir els errors que ens han fet estar a prop d’aconseguir algun títol”.

El juvenil A del Sala 5 va finalitzar la competició de lliga ocupant una meritòria cinquena posició al campionat de Divisió d’Honor Nacional, amb un balanç de 19 victòries i 11 derrotes, i un total de 57 punts. A més, va aconseguir ficar-se a la final de Copa Catalunya, eliminant a l’Industrias Santa Coloma A, actual campió de lliga, a la tanda de penals (3-1). Tot i que els vermells no han pogut finalitzar la temporada amb un títol, tanquen un molt bon curs 2023-2024.