Tarda lúdica i esportiva a Buenos Aires per posar el punt final al ‘Barça Activa’t’

419

Tancament del programa ‘Barça Activa’t’ a Martorell, aquesta tarda a la plaça de Pompeu Fabra del barri de Buenos Aires. La Regidoria d’Esports hi ha organitzat una activitat esportiva oberta a tothom amb la instal·lació d’un camp de futbol 3×3 amb gespa artificial i mini-porteries, i un camp de bàsquet 3×3 per gaudir d’una tarda lúdica d’activitat física. Hi ha assistit el regidor d’Esports, Gerard Mimó.

El ‘Barça Activa’t’ és un projecte d’inclusió social, impulsat per la Fundació Barça-FC Barcelona, basat en l’esport per a joves de 11 a 16 anys. “Vol contribuir a la millora de la igualtat d’oportunitats i la capacitació de les persones joves”. A Martorell “es va iniciar l’estiu passat i durant el curs s’ha dut a terme els dimarts i dijous, de 16.30 a 19.30h, a l’Institut Joan Oró. Hi han participat 25 nois i noies dels diferents instituts de Martorell”, ha explicat el tècnic de la Regidoria d’Esports, Roger Bermusell.

“L’epicentre del programa és l’activitat física i la practiquen utilitzant la metodologia ‘SportNet’, pròpia de la Fundació Barça, com a eina per a la inclusió i apoderament de joves”. Una altra línia d’actuació és el ‘Suport a l’Estudi’, “on han dut a terme diferents activitats d’aprenentatge dins l’aula amb el suport dels referents del projecte”, ha afegit.

Roger Bermusell, tènic d'Esports

També van crear i organitzar un ‘Projecte Participatiu Comunitari’ amb impacte sobre el municipi. “Des de l’octubre, van treballar en un Torneig de Futbol 7 solidari amb la malaltia de ELA (Esclerosi Lateral Amiotròfica), que van anomenar ‘ELA CUP‘ i que va tenir lloc el 26 de març al Complex Esportiu Torrent de Llops”. El projecte “va ser premiat per la Fundació Barça entre tots els ‘Barça Activa’t’ dels diferents municipis de la província de Barcelona”, ha remarcat el tècnic.

Roger Bermusell, tècnic d'Esports

Aquest torneig es va adreçar a nois i noies nascuts els anys 2010 i 2011. També van fer difusió de la lluita contra l’ELA amb una xerrada sobre la malaltia que durant el torneig, feta pels mateixos participants del projecte.