Participants del Consell d’Infants tanquen curs amb una festa a l’Enrajolada

441

El Consell d’Infants ha posat el punt i final al curs 2023-2024 aquest dimarts amb una festa als Jardins de l’Enrajolada. Prop de la meitat dels 39 infants que n’han format part han gaudit d’una tarda amb jocs i berenar, i on també han participat en una enquesta per a que opinin sobre el Consell. La regidora de Participació, Àngels Soria, els ha saludat i agraït la tasca que han dut a terme, acompanyada de la regidora d’Ensenyament Soledad Rosende i de la d’Infància i Adolescència Belén Leiva.

El Consell, òrgan format per una representació d’escolars de 4t, 5è i 6è de Primària dels centres educatius de Martorell, pretén fer propostes, ajudar en la millora de les iniciatives locals i promoure la participació dels menors en les decisions que pren l’Ajuntament i en tot allò que els afecta.

Soria ha explicat que, durant el curs, el Consell ha convocat 4 trobades, “cadascuna per abordar una temàtica diferent”, i ha lloat no només “l’entusiasme i la capacitat de presa de decisions dels infants”, sinó també “la capacitat de fer arribar els temes als seus companys de classe”. A les sessions s’hi han abordat temàtiques com “els Drets dels Infants, l’Agenda Urbana 2030 i els Pressupostos Participatius”.

Àngels Soria, regidora de Participació

Quant a l’Agenda Urbana, Soria ha exemplificat que els infants “han ajudat a fer-ne difusió i conscienciació i a conèixer els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) que conté”.

Àngels Soria, regidora de Participació

La regidora destaca que “totes les propostes formulades al Consell, excepte una, s’han inclòs als Pressupostos Participatius dels Infants”. La més votada -fer una campanya sobre el maltractament i l’abandonament animal- es durà a terme, però tindrà més recorregut: “Els infants volen fer també una activitat que impliqui tota la ciutadania”.

Àngels Soria, regidora de Participació

Cada final de curs del Consell suposa el comiat dels alumnes de 6è, que finalitzen el seu cicle de tres anys. La regidora els ha agraït “la feina feta. Són molt importants, perquè han format part de la presa de decisions i perquè estan aportant les seves idees al poble”. I afegeix que les seves propostes “s’escolten i es porten on toca per a que es duguin a terme”.

Àngels Soria, regidora de Participació de l'Ajuntament de Martorell

El Consell d’Infants de Martorell es va crear el curs 2015-2016. És un òrgan de participació regulat per una metodologia pròpia que es va treballar amb els centres educatius locals i que busca promoure la participació dels menors. Els seus membres s’escullen a les escoles i cada classe de 4t i de 5è de Primària té el seu representant. Els consellers i conselleres es trien quan estan a 4t de Primària i continuen al Consell dos o tres cursos.