L’Ajuntament reconeix els joves participants al projecte ‘Barça Activa’t’

546
Reconeixement 'Barça Activa't'

L’Ajuntament de Martorell ha fet aquesta tarda una recepció institucional a la Sala de Plens als 25 joves, d’entre 11 i 16 anys, participants al projecte ‘Barça Activa’t‘ a la nostra localitat. Dins d’aquest programa, els nois i noies van impulsar la iniciativa comunitària ‘ELA CUP‘, un torneig de futbol 7 solidari amb la malaltia de l’Escleròsi Lateral Amiotròfica (ELA). Aquest va tenir lloc el 26 de març al Complex Esportiu Torrent de Llops, i va ser premiat per la Fundació Futbol Club (FC) Barcelona.

Els joves, juntament amb dos monitors que els han acompanyat i dirigit, han presentat a l’alcalde Xavier Fonollosa, al regidor d’Esports, Gerard Mimó, i a la regidora d’Ensenyament i Salut, Soledad Rosende, el desenvolupament del torneig ‘ELA CUP’. “Heu guanyat un premi i això és molt important, i més quan el concedeix una Fundació com la del FC Barcelona que lluita per la integració, la inclusió i la solidaritat. Ho heu fet molt bé i segur que us ho heu passat molt bé fent-lo”, els ha felicitat Fonollosa.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El ‘Barça Activa’t’ és un projecte de la Fundació FC Barcelona d’inclusió social “basat en l’esport per a joves d’11 a 16 anys a Catalunya, en col·laboració amb les diputacions i els ajuntaments. Va començar fa 10 anys i ha arribat, fins al moment, a més de 110.000 persones beneficiàries”, ha apuntat Mimó. El regidor ha descrit que el seu objectiu “és contribuir a la millora de la igualtat d’oportunitats i la capacitació de les persones joves”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

El 2023, el projecte va arribar a Martorell a través de les activitats d’estiu i es va establir de manera rutinària quan es va iniciar el curs escolar a l’Institut Joan Oró, com a activitat extraescolar. Actualment, hi ha 25 nois i noies que hi participen. A més de fer diferents esports, treballar en els valors esportius i fer activitats d’aprenentatge dins de l’aula, a través del ‘Barça Activa’t’ els infants han creat un projecte participatiu comunitari, el torneig ‘ELA CUP’ a Martorell.

Gerard Mimó l’ha descrit com a “un torneig de futbol 7 dut a terme el passat 26 de març al Complex Esportiu Torrent de Llops, i que tenia com a objectiu difondre la lluita contra la malaltia de l’ELA, incloent una xerrada per part dels participants. A més, el 29 abril es van presentar tots els projectes comunitaris a nivell provincial, i el de Martorell en va ser el guanyador”.

Gerard Mimó, regidor d'Esports

L’objectiu final de la Fundació és “aprendre valors dins del vostre procés d’aprenentatge. No només per a l’esport, sinó al llarg de la vida”, ha recalcat Fonollosa, qui ha afegit que “heu après moltes coses i us ho heu passat molt bé fent-ho, i des de l’Ajuntament seguirem col·laborant amb el ‘Barça Activa’t’, amb el Cruyff Court, amb la Fundació Bofill i amb totes les fundacions que ajudin a millorar la cohesió social i la convivència”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

El premi que obtindran els participants és una ‘experiència Barça’ a la Ciutat Esportiva Joan Gamper, que es durà a terme el pròxim 1 de juny i on participaran els guanyadors de les quatre demarcacions catalanes.