Cap de setmana de celebracions de Sant Joan al barri del Pont del Diable

964

Aquest cap de setmana es posen en marxa les festes de Sant Joan al barri del Pont del Diable, que s’estendran des del divendres 21 de juny fins al dilluns 24. Aquesta edició serà la primera organitzada per la nova junta de l’associació de veïns del barri, i englobarà sopars de germanor, concerts, concurs de coques, presentació de fotografies, i activitats pels més petits, que tindran com a punt de trobada principal el passeig del Quarter.

El tret de sortida es donarà el divendres 21 a les 21.30h amb el pregó inaugural, que es farà a la Capella de Sant Joan, i anirà a càrrec de la Junta Directiva sortint de l’associació de veïns. A continuació, hi haurà concert a càrrec d’El Cant de les Ofèlies, i en acabar, al passeig del Quarter, s’oferirà una copa de cava.

L’endemà, dissabte 22, les activitats començaran a les 18.00h, al passeig del Quarter, amb la preparació de taules per al sopar al carrer. Dues hores després, a les 20.00h, s’encetarà el concurs de coques, en què l’originalitat serà molt valorada, i hi tindran cabuda coques de Sant Joan, coques dolces o coques salades. En acabat, a les 21.00h, s’iniciarà el sopar de germanor, on tothom s’haurà emportat el sopar de casa. Com a novetat, enguany se celebrarà un bingo musical a les 22.00h, allà mateix, amb cançons d’ara i d’abans. Tancarà la nit, una sessió de ball amb la música de DJ Basku, han explicat Òscar Osuna i Marta Rodríguez, president i vicepresidenta de la nova junta de l’associació de veïns.

Òscar Osuna i Marta Rodríguez, membres de la junta de l'associació de veïns

Diumenge, vigília de Sant Joan, les activitats començaran a les 12.00h, a la Caserna, amb la presentació d’un recull de fotografies antigues del barri a càrrec del fotògraf local, Ferran Porta. A la tarda, a les 19.00h, s’hi podrà gaudir de l’audició de sardanes amb la Cobla Vila d’Olesa a la plaça de la Creu, que comptarà amb la col·laboració de la Secció Sardanista de Martorell. Durant el concert, arribarà la Flama del Canigó, que aquest any la vindran a rebre els Gegants de Martorell. A continuació, es farà la lectura del Manifest i l’ofrena de la Flama a l’Ajuntament de Martorell.

L’associació de veïns ha preparat també activitats per la mateixa revetlla amb la trobada i sortida a sopar als voltants de la Font de la Truita, a partir de les 21.00h. També hi haurà l’opció de sopar al passeig del Quarter, a les taules que s’hi habilitaran. Després, a les 22.15h, es realitzarà la tornada del sopar amb les Atxes de vent i encesa de la foguera al camí del Riu. A continuació, repartiment de Coca de Sant Joan.

Per posar punt final a la revetlla i tancar la nit més curta de l’any, se celebrarà el JOANNIT’24, que gaudirà les actuacions dels grups musicals Segona Intifada i La Culpa és teva. Els concerts començaran a les 23.30h, i en finalitzar hi haurà una estona més de música. Durant tota l’estona hi haurà servei de bar, tal com afirmen Osuna i Rodríguez.

Òscar Osuna i Marta Rodríguez, membres de la junta de l'associació de veïns

Finalment, els directius han explicat que dilluns 24, Dia de Sant Joan, les activitats de la festa arrencaran a les 12.00h amb jocs de cucanya. A les 12.15h, a la Capella de Sant Joan, hi haurà la Missa solemne en honor al patró del barri, i en finalitzar, a la plaça de la Creu, s’oferirà vermut per als veïns, amb la col·laboració del Bar Manel. A les 19.00h, al passeig del Quarter, hi haurà trencada d’olles per als més menuts i repartiment de xocolata.

Òscar Osuna i Marta Rodríguez, membres de la junta de l'associació de veïns

En acabar, a les 20.00h, a la plaça de la Creu, la Banda Simfònica de Martorell posarà la cirereta a la festa de Sant Joan amb un concert a l’aire lliure.