140 nens i nenes de Martorell participen a la primera jornada escolar del Cruyff Court

2853
Campionat Escolar del Cruyff Court a Martorell

La 1a Jornada Escolar de Futbol del Cruyff Court a Les Carolines va reunir diumenge 140 nens i nenes de les 7 escoles de Martorell. L’elevada participació va permetre a la quinzena de dinamitzadors del projecte formar 13 equips masculins i 4 de femenins. Els dos guanyadors passen a les semifinals, que jugaran davant el Cruyff Court d’Igualada.

La regidora d’Esports de l’Ajuntament, Belén Leiva, va ser a l’esdeveniment i destacava que “estem molt contents perquè han vingut 140 dels quasi 170 inscrits, nens i nenes de 10 a 12 anys de totes les escoles de Martorell. Això és molt, tenint en compte que la participació és totalment voluntària i que se’n responsabilitzen les famílies”.

Leiva també va subratllar el paper de “la quinzena de joves que fan de dinamitzadors” i la cada cop major incorporació de les noies en el món del futbol: “en aquesta primera ocasió n’han participat més d’una trentena”, va dir.

Belén Leiva, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Martorell

El torneig es va disputar mitjançant eliminatòries i lligueta en partits de 15 minuts de durada, que enfrontava equips de 6 jugadors. Els guanyadors femenins i masculins accedeixen a les semifinals, que disputaran davant els equips del Cruyff Court d’Igualada els dies 20 i 21 de maig, en una seu a determinar entre les dues poblacions implicades. Qui guanyi jugarà la final catalana l’11 de juny, a Igualada.

Futbol a l’abast de tots els infants i implicació de joves dinamitzadors

La celebració de la jornada ha culminat el treball que des de fa mesos va engegar el Departament d’Esports de l’Ajuntament i la Fundació Cruyff Court, i que va esdevenir pioner a Catalunya. Pretén apropar el futbol a peu de carrer i fer-lo accessible a tots els infants, aplegant-los en unes instal·lacions adequades. Paral·lelament, el projecte forma joves dinamitzadors que s’encarreguen d’organitzar tornejos com el de diumenge. La regidora destaca que “des del primer moment vam estar encantats de portar a Martorell aquest projecte, perquè creiem que és molt encertat”.

Belén Leiva, regidora d'Esports de l'Ajuntament de Martorell