5a Marató de Contes en Català concorreguda i solidària

688
Marató de contes
Marató de contes

La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil, amb la col·laboració d’Òmnium Cultural a Martorell, va organitzar diumenge la 5a edició de la Marató de Contes en Català. Una vuitantena de mares, pares i infants van participar en la lectura de contes que es va fer a la Biblioteca. Càritas va instal·lar una taula per recollir pots de xocolata en pols dins la seva campanya nadalenca.

Petits i grans van participar en una activitat inclosa en la programació anual de La Xarxa. El president de l’entitat, Andreu Domènech, va explicar que “estem contents perquè ha vingut força gent tot tractant-se d’un diumenge a la tarda”. L’espectacle va comptar amb dos animadors i la lectura de 8 contes que “aquest any, els contes fan menció a l’escola catalana i a la defensa dels seus valors, vigents des de fa molts anys”.

Andreu Domènech, president de La Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil

La programació de La Xarxa es perllongarà fins l’abril amb actuacions teatrals, titelles i dansa per a nens i nenes de 3 a 9 anys. Entre les gratuïtes, l’entitat serà a la Fira de Primavera, el 30 d’abril a El Progrés i al Daltabaix del 13 de maig a la plaça de les Cultures. Els espectacles de pagament que resten per celebrar són: Dins la panxa del llop, el 21 de gener; El bosc com balla de Cal Teatre, el 4 de febrer; Menuda Comèdia de Jordi del Río, el 4 de març, i Contes 1.0 de Teatre a la Fuga, el 8 d’abril. Totes les sessions es faran a les 12.00h a El Foment, a excepció de Dins la panxa del llop, que es celebrarà a la mateixa hora al Centre Cultural.

Càritas recull pots de cacau en pols

A l’entrada del vestíbul de la Biblioteca, Càritas va instal·lar una taula i va recollir una trentena de pots -2 caixes- de cacau en pols. Una acció que forma part de la campanya de lliurament d’aliments a persones en situació de vulnerabilitat, i que continuarà durant tot el mes de gener a les parròquies de Martorell amb la instal·lació de caixes per tal de recollir ampolles d’oli, producte de primera necessitat en aquestes èpoques. Domènech explicava que “des de La Xarxa sempre que podem ens agrada establir col·laboracions amb d’altres entitats, i aquest n’és un exemple”.