La premiada ‘La vampira de Barcelona’, pel·lícula del mes de maig del Cicle Gaudí

651

La guanyadora del Premi Gaudí a Millor pel·lícula, La vampira de Barcelona, rodada a la Nau 1 de Ca n’Oliveres, es podrà veure aquest mes dins el Cicle Gaudí a més d’una quarantena de municipis de la demarcació de Barcelona. A Martorell es projecta aquest divendres, a les 19.00h, a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural, amb el suport de l’associació Cinema del Diable i la Regidoria de Cultura. Les entrades es poden comprar al web entrades.martorell.cat.

El debut de Lluís Danés en el llargmetratge de ficció és una revisió de la llegenda negra d’Enriqueta Martí, la vampira de Barcelona, assassina de nens i personatge de la crònica negra barcelonina de principis del segle XX.

La pel·lícula relata una història ubicada a la Barcelona de principis del segle passat on conviuen dues ciutats: una burgesa i modernista, l’altra sòrdida i bruta. La desaparició de la petita Teresa Guitart commociona la societat i apressarà a la policia a trobar una sospitosa: Enriqueta Martí (Nora Navas), coneguda com “la vampira del Raval”. El periodista Sebastià Comas (Roger Casamajor) s’endinsarà en el laberint de carrers, bordells i secrets del barri del Raval. Completen el repartiment Bruna Cusí, Pablo Derqui, Mario Gas, Francesca Piñón, Sergi López, Núria Prims i Francesc Orella.

A més del Premi Gaudí a Millor pel·lícula, també va rebre els reconeixements a Millor direcció artística per al mateix Danés, Millor vestuari, Millors efectes visuals i Millor maquillatge i perruqueria.