L’alcalde Xavier Fonollosa participa a la jornada ‘La Catalunya post-covid’

561
Jornada 'La Catalunya post-covid'

Els municipis de l’anomenat Arc Metropolità de Barcelona, entre els que hi ha Martorell, reclamen un millor finançament per fer front a la nova etapa postpandèmia i al fenomen de la segregació residencial. I és que cada cop reben més habitants procedents de la capital i dels municipis que els envolten, però els seus recursos no creixen en la mateixa proporció.

Per visualitzar aquesta i altres demandes, els alcaldes de Martorell, Sabadell, Mataró, Granollers, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Terrassa han participat, aquest dimecres al centre Ca l’Alier de Barcelona, en la jornada anomenada ‘La Catalunya post-covid’. Les ciutats de l’arc metropolità, nou en total -també hi ha Mollet del Vallès i Rubí- i amb una població propera al milió d’habitants, afronten amb il·lusió aquesta nova etapa, però consideren imprescindible emprendre un debat seriós sobre la seva contribució al desenvolupament i al benestar de la regió metropolitana i del conjunt de Catalunya.

“Afrontem la Catalunya post-covid amb il·lusió, perquè creiem que tindrem un rebot important en l’economia que farà que les conseqüències socials de la pandèmia es puguin anar mitigant ràpidament. Els primers indicis ens diuen que després de vacances hi haurà una recuperació en l’economia. Costarà compensar tot allò que hem perdut, però sembla que la velocitat d’aquesta recuperació serà més alta del que preveien els experts”, ha dit Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els alcaldes presents a la jornada consideren que les ciutats de l’arc metropolità sostenen, amb recursos limitats, serveis imprescindibles per al conjunt del territori metropolità. En aquest sentit, Fonollosa diu que “cal engegar la màquina dels recursos perquè l’economia comenci a circular” i demana “concreció i compromís de les administracions estatals”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Els alcaldes de les principals ciutats de l’arc metropolità s’han unit ara en aquesta reclamació per fer front comú davant la Diputació, la Generalitat i l’Estat.